17. Türkiye Kuş Konferansı - Son Dakika
Güncel

17. Türkiye Kuş Konferansı

Doğa Derneği tarafından organize edilen 17. Türkiye Kuş Konferansı, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yapılıyor.

25.06.2016 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Derneği tarafından organize edilen 17. Türkiye Kuş Konferansı, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yapılıyor.

İlçede eski bir çeltik işletme fabrikasında düzenlenen konferansta, 7 panelde 36 konuşmacı tarafından bildiriler sunuldu.

Avrupa'dan da birçok araştırmacının katıldığı oturumlarda, 18 yıldır akbaba koruma programı yürüten Bulgaristan Kuşları Koruma Derneği ekibi de deneyimlerini genç araştırmacılarla paylaştı.

Doğa Derneği Başkanı Dicle Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beypazarı'nın 4 önemli doğa alanına sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın son 50 yılına tanıklık etmiş deneyimli araştırmacılar ve genç kuş gözlemcilerinin konferansta bildirilerini sunduğunu belirten Kılıç, şöyle konuştu:

"17 yıldır Türkiye'nin farklı bölgelerinde organize ettiğimiz bir konferans. Kuşlarla ilgili her şeyin konuşulduğu, her yıl farklı temalar içeren, Türkiye'nin dört bir yanından hatta Bulgaristan'dan, Kıbrıs'tan, farklı ülkelerden gelen misafirlerle Türkiye'nin kuşlarının konuşulduğu, hem akademik hem de halk bilimi olarak, yeri geldiğinde de sanat olarak kuşlarla ilgili her şeyi konuştuğumuz bir organizasyon. Bu yıl Beypazarı'nı tercih ettik. Beypazarı, yırtıcı kuşlar, bütün akbabalar için çok önemli bir yer. Ayrıca diğer kuş türleri, bitki türleri, kızıl geyik türleri ve pek çok canlı türü için hayati öneme sahip ve mutlaka korunması gerekli bir alan. O yüzden Beypazarı'na biraz dikkati çekelim, Türkiye'nin her yerinde kuşlara merak salanlara Beypazarı'nın doğasını anlatalım ve tanıtalım istedik. Konferansın amacı aslında kuşaklar arası tecrübeyi, bilgiyi ve görgüyü aktarabilmek. Geçmişimizi, başarı ve hatalarımızı unutmamak, geleceğimizi şekillendirecek en önemli davranışlardan biri. Geçmişi bilmeden Anadolu'yu anlamamız ve geleceğe aktarmamız mümkün değil."

Organizasyon yarın kuş gözlem yolculuğu etkinliğiyle sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 17. Türkiye Kuş Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement