"17. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi" - Son Dakika
Yerel

"17. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi"

Kongre Genel Sekreteri ve TÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tokuç "Kongrede, çevre ve insan sağlığına yönelik tüm konular ele alınıyor." dedi.

22.10.2014 16:09  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"17. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi"nde, güncel halk sağlığı sorunları ile "sanayileşme ve çevre" konuları tartışılacak.

Kongre Genel Sekreteri ve Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Tokuç, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve TÜ işbirliğiyle Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, kongreye Türkiye'deki tüm üniversitelerden öğretim üyesi ve araştırıcıların katıldığını söyledi.

Programa yaklaşık 600 kişilik katılım kaydı yaptıklarını belirten Tokuç, şu bilgileri verdi:

"Kongrede ülkemizde ve bölgemizdeki toprak, hava ve su kirliliğine yönelik konular uzmanlar tarafından aktarılacak. Ergene su havzasıyla ilgili ve su kirliliğiyle ilgili konular ele alınacak. Yine başka bir öğretim üyesi sanayileşmenin doğa ve toplum üzerindeki etkisi hakkında bilgi verecek. 24 Ekim Cuma gününe kadar yine bunların sağlığa etkileri, kanserler gibi konular konuşulacak. Kongrede çevre ve insan sağlığına yönelik tüm konular ele alınıyor. İş sağlığına ilişkin konular aktarılacak ve Soma maden kazasına ilişkin hukukçular, mühendisler ve uzmanlar konuyu tartışacak."

Tokuç, Ulusal Halk Sağlığı Kongresi'nin geleneksel olarak düzenlendiğini, kongrelerin amacının güncel olan halk sağlığı problemlerini tartışmak olduğunu vurguladı.

Bu yılki kongrenin ana temasının sanayileşme ve çevre olduğunu aktaran Tokuç, kongre boyunca yaklaşık 500 bildiri sunulacağını kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '17. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement