17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Kültür Sanat

17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne Doğru

17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali\'ne Doğru

Safranbolu ilçesinde her yıl 'Kültürel Miras ve Korumacılık' temasıyla düzenlenen ve bu yıl alt teması 'Manevi Mimarlar' olan "17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali"nin programı belirlendi.

07.09.2016 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu ilçesinde her yıl 'Kültürel Miras ve Korumacılık' temasıyla düzenlenen ve bu yıl alt teması 'Manevi Mimarlar' olan "17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali"nin programı belirlendi.

Festival Komite ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonun daha önce 4 gün olacağının açıklandığını ancak ülkede yaşanan son olaylar nedeniyle iki güne indirildiğini söyledi.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek eğlence bölümlerinin iptal edildiğini hatırlatan Aksoy, kültür ağırlıklı bir festival yapılacağını belirtti.

Festival Düzenleme Komisyonu toplantılarının tamamlandığını ifade eden Aksoy, "Festivalin bu sene düzenlenip düzenlenmeyeceği konusunda komisyonda görüşmelerde festivali 2 gün yapma kararı aldık. Hükümetimizin festival ve benzeri eğlence programlarının iptali hususunda bir tavsiyesi vardı. Bu sene daha çok kültür yanı ağırlıklı olan manevi dinamikleri de konuşacağımız bir festival olacak." diye konuştu.

Türkiye'de en uzun soluklu ara vermeden devam eden belgesel film festivalini yaptıklarını vurgulayan Aksoy, şu değerlendirmede bulundu:

"Yaptığımız son toplantıda festivalimizin programı onaylandı. Festivalimiz 30 Eylül Cuma başlayacak ve ertesi gün bitecek. Daha çok kapalı alanlarda festival icra edilecek, açık alanlarda herhangi bir program olmayacak. Safranbolu'nun kültürel değerlerini yansıtmayı hedeflediğimiz festivalde, manevi mimarlarımız, bu şehrin kültür dokusunu işleyen manevi önderlerimizi konuşacağız. Safranbolu'nun her köşesi bir türbeyle, manevi şahsiyetin anılarıyla dolu. Biz bu anıları gün yüzüne çıkartmayı, küllenmiş olanların üzerindeki külü savurarak parlatmayı hedefliyoruz. Bu seneki festivalimiz kısa ama doyurucu, bir o kadar da önemsenecek etkinlikleri bünyesinde barındıracak."

Festival kapsamında konferanslar, söyleşiler, sergiler, fotoğraf ve belgesel film yarışmasında derece alanların sergisi ile ödül törenicyapılacak.

UNESCO 38. Genel Kurulu'nda kabul edilen 2016-2017 UNESCO "Kutlama ve Anma Yıl Dönümleri" programında "Hoca Ahmet Yesevi" ile "Prof. Dr. Fuat Köprülü Yılı" ilan etmesi münasebetiyle "Hoca Ahmet Yesevi Paneli" de gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement