17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası Antalya'da Başladı - Son Dakika
Spor

17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası Antalya'da Başladı

17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası Antalya\'da Başladı

17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası Antalya’da başladı.

11.04.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası Antalya'da başladı. Organizasyonun toplantısında konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "Dopingin uyuşturucudan farkı yoktur. Uyuşturucunun verdiği zarar ve tahribatın daha fazlasını doping veriyor. Türk Ceza Kanunu kapsamına alınmalı" dedi.

"TÜRK GÜREŞİ KENDİ EKSENİ ETRAFINDA DÖNMEYECEK"

Geleceğin olimpiyat şampiyonlarının mindere çıkacağı 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası Antalya'da başladı. Yaklaşık 400 sporcunun katılacağı müsabaka öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, organizasyon ve doping konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Alt yapının kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken Yerlikaya, "Alt yapı bizim için önemli. Bu organizasyonda Antalya'nın kendi evlatlarıda mücadele ediyor. Türk Güreşi artık içine kapanık ve kendi ekseni etrafında dönmeyecektir. Daha kurumsal ve kendisini daha iyi anlatabilen bir camia olmasını arzu ediyoruz" sözlerine değindi.

"DOPİNG UYUŞTURUCUDAN DAHA FAZLA ZARAR VERİYOR"

Dopinge karşı alınan önlemlerde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın belirtmiş olduğu gibi sıfır toleransla yaklaşacaklarını belirten Yerlikaya, dopingin sıfıra indirilmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Dopingin uyuşturucudan farkının olmadığını da belirten Yerlikaya,

"Dopinge karşı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın söylemiş olduğu gibi sıfır tolerans politikasına uyumlu olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu yıl içinde bu konudaki bu illeti son buldurmak ve sıfıra indirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu sene baskınlarımızı ve yaptırımlarımız daha ağır olacak. Minderde gençlerinden büyüklerine kadar tamamına temiz bir spor diyoruz. Evlatlarımızı korumak bizim görevimiz. Doping satıcıları, dopingin uyuşturucudan farkı yoktur. Uyuşturucunun verdiği zarar ve tahribatın daha fazlasını doping veriyor. Türk Ceza Kanunu kapsamına alınmalı. Çocukların geleceği ve ruh sağlığıyla oynuyor. Ben dönemimde bunun kullanılmasına izin vermeyeceğim. Ailelerin bize emanet ettiği canlara gözüm gibi bakmak zorundayım" dedi.

GÜREŞÇİ ALİ GÜRBÜZ'E 30 AY CEZA

Geçtiğimiz yıl doping kullandığı tespit edilen ve altın kemer sahibi olan Güreşçi Ali Gürbüz'ün cezasının 15 aydan 30 aya çıkarıldığını söyleyen Yerlikaya, tahkim kurulunun daha önceden verilen 15 aylık cezayı az bularak cezayı 30 aya çıkardığını söyledi. Yerlikaya şöyle konuştu:

"Doping komitesi geldi idrar aldı sporcularımızdan. 20 sporcumuza 15'er ay ceza verildi. Sporcumuz Ali Gürbüz tahkime gitme ihtiyacı duydular. Tahkim ise bizim vermiş olduğumuz cezayı az buldu. İyi hal durumu, daha önce kullanmamış olduğu için 15 ay ceza vermeyi uygun gördük. Tahkim kurulu ise Ali Gürbüz'e verilen cezayı düşük görüp önce 24 ay sonra da birden fazla madde bulunduğu için 30 aya tamamladı." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası Antalya'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement