17 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası - Son Dakika
Spor

17 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası

Türkiye Badminton Federasyonu ile Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 17 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası, Bursa'da başladı.

15.07.2016 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Badminton Federasyonu ile Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 17 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası, Bursa'da başladı.

Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya Türkiye, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Moldova, Yunanistan ve Gürcistan'dan 91 sporcu katılıyor.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, açılış töreninde yaptığı konuşmada, şampiyonanın Bursa'da yapılmasını sağlayanlara teşekkür etti.

Özmekik, göreve geldiği 2004'ten bu yana birçok başarıya imza attıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"12 yıllık süre içinde 2004'te 3 bin olan lisanslı sporcu sayısı şu anda 65 bini geçti. 2004'te Balkanlar'da yeni yeni derece alan bir federasyon iken artık Balkan şampiyonaları düzenler hale geldik. Balkanlar'da başarılı olmaya çalışan bir ülkeyken 12 yıllık süre sonunda 15 yaş kategorisinde sporcularımız Avrupa şampiyonluğunu kazandı. 17 Yaş Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olan sporcularımız var. Yine bu sene sporcularımız liselerde dünya ikinciliğini kazandı. Sporcularımız yenilmez denilen Çin'i Malta'da yenerek dünya ikincisi oldu. Geldiğimiz nokta bu. Bu başarılarımızı devam ettirerek kalıcı hale getirmeyi ve Avrupa ve dünya şampiyonalarında yeni başarılar kazanmayı hedefliyoruz."

Türk badmintonunun marka haline geldiğini ifade eden Özmekik, bu bayrağı daha ileriye taşıyacaklarını dile getirdi.

Balkan Badminton Federasyonu Birliği Başkanı Puzant Kasabian, geçen yıl badmintonda en başarılı Balkan ülkesi unvanını kazanan Türkiye'nin kupa ve belgesini Özmekik'e verdi.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Belediye Başkan Vekili Şemsettin Hacıoğlu, Yıldırım Belediyespor Kulübü Başkanı İlhami Aydın'ın da katıldığı törenin ardından müsabakalara geçildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 17 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement