17 Yıl Sonra Gelen Mutluluk - Son Dakika
Güncel

17 Yıl Sonra Gelen Mutluluk

17 Yıl Sonra Gelen Mutluluk

Ordu’da 17 yıldır anne olma özlemi çeken Nurcan Çelik, valilikçe başlatılan tüp bebek projesi kapsamında tedavi görerek yıllar sonra bebek sahibi oldu.

17.11.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da 17 yıldır anne olma özlemi çeken Nurcan Çelik, valilikçe başlatılan tüp bebek projesi kapsamında tedavi görerek yıllar sonra bebek sahibi oldu.

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sosyal güvencesi bulunmayan aileler için başlatılan projeden yararlanan Çelik, tedavi sürecinin ardından özel bir hastanede doğum yaptı. 3 kilo 400 gram olarak doğan bebeğe Çınar Eymen adı verildi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eşi Esma Balkanlıoğlu ile birlikte Çelik çiftinin mutluluğuna ortak oldu. Bebeği hastanede ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, tüp bebek yöntemi ile gözlerini dünyaya açan minik bebeğe altın taktı ve aile ile bir süre sohbet etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Her anne babanın en büyük hayali bir çocuk sahibi olmaktır. Ancak, aileler arzu etmelerine rağmen çocuk sahibi olamayabiliyor. Valilik olarak, muhtaç durumda olup da çocuk sahibi olamayan evli çiftlerimize yardımcı olalım istedik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla bebek sahibi olmayan evli çiftlere arzu ettikleri takdirde tüp bebek sahibi yapmak için bir proje yürüttük ve bu kapsamda Ordu'da 30 tüp bebek başvurusu alındı. Bunlardan 10 aile bebek bekliyor" dedi.

VALİDEN VALİLERE TAVSİYE

Nurcan Çelik'in Ekim ayı içinde valiliğe ziyarete geldiğini ve bugün bebeğini kucağına aldığını anlatan Vali Balkanlıoğlu, "Çelik çiftinin 17 yıl sonra gelen sevinçlerine eşimle birlikte ortak olduk. Anne ve bebeğin sağlığı yerinde. Mutlulukları gözlerinden okunuyor. Küçük Çınar Eymen, bizim evladımız oldu adeta. Biz de çok sevindik, mutlu olduk" şeklinde konuştu.

"Bütün Valiliklere tavsiyem, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla tüp bebek projesi kapsamında bebek özlemi çeken ailelere vesile olsunlar" diyen Vali Balkanlıoğlu, "Allah, çocuk özlemi çeken herkese bu mutluluğu, bu sevinci yaşatsın" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren anne Nurcan Çelik ile baba Engin Çelik, 17 yıldır çocuk özlemi çektiklerini ve artık umutlarını kaybettiklerini söyleyerek, Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla başlatılan 'Tüp Bebek Projesi' kapsamında başvuruda bulunduklarını ve mutlu sonuca ulaştıklarını belirttiler. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 17 Yıl Sonra Gelen Mutluluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement