17. Zeytinburnu Merkez Efendi Tıp Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

17. Zeytinburnu Merkez Efendi Tıp Festivali Başladı

17. Zeytinburnu Merkez Efendi Tıp Festivali Başladı

Zeytinburnu Belediyesi tarafından tarafından düzenlenen 17'nci Merkez Efendi Geleneksel Tıp Festivali renkli görüntülerle başladı.

30.05.2016 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediyesi tarafından tarafından düzenlenen 17'nci Merkez Efendi Geleneksel Tıp Festivali renkli görüntülerle başladı.

Mesir Macununun mucidi olan ünlü hekim ve din adamı Merkez Efendi adına dün düzenlenen festivalin açılışına Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve ünlü sanatçı Mustafa Ceceli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalin açılış gününde yaklaşık 5 bin kişi dağıtılan her derde şifa olan mesir macunlarını almak için adeta bir birleriyle yarıştı.

Festival açılışında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "17 yıl önce belediye başkanı seçildiğimde bu alana geldik. O gün Merkez Efendi'nin bir doktor olduğunu, şifa dağıttığını da öğrendik. Dünyadaki toplam endemik bitkilerin üçte biri Anadolu coğrafyasında. O zenginliklerden Merkez Efendi, döneminde yararlanmış. Türkiye'nin ilk tıbbi bitkileri burada yetişiyor. Bize yetki veren sizlere çok teşekkür ederim" dedi.

MUSTAFA CECELİ DE MESİR MACUNU DAĞITTI

Zeytinburnu Belediyesi etkinliğe katılanlara fesleğen hediye ederken her derde deva olan yüzlerce çeşit baharatın katıldığı mesir macunu da dağıtıldı. Etkinlikte Mustafa

Ceceli de sahne alarak sevilen şarkılarını seslendirdi.

9 gün süreceği ve her gün tıp panelleri ve konferansların yer alacağı etkinlik kapsamında dereceye girenlere altın hediye edileceği, bir yemek yaraşımasının da gerçekleştirileceği belirtildi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 17. Zeytinburnu Merkez Efendi Tıp Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement