1700 Metrede Alkol Testi - Son Dakika
Güncel

1700 Metrede Alkol Testi

Dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ’da olası kazaları önlemek amacıyla yamaç paraşütü pilotları alkol testine tabi tutulmaya başlandı.

17.06.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ’da olası kazaları önlemek amacıyla yamaç paraşütü pilotları alkol testine tabi tutulmaya başlandı. 1700 metre yükseklikteki pistte test yaptıran pilotlar, rapor uygulamasının kendilerini sıkıntıya düşüreceğini iddia etti.

Ölüdeniz’deki Babadağ’a tatil için gelen turistlere uçuş keyfi yaşatan yamaç paraşütü pilotları, artık alkol testine tabi tutuluyor. Yönerge gereği sabah erken saatlerde Babadağ girişi ile 1700 metre yüksekteki pistte jandarma ve THK görevlisiyle karşılaşan paraşütçüler, tek tek alkol metreye üfleyerek testten geçirildi. Pilotların tamamında herhangi bir olumsuzluk tespit edilemezken, pilotlardan hastanelere giderek ’keyif verici ya da uyuşturucu maddelerle’ ilgili rapor almaları istendi. Müşterilerini bırakarak hastanelere gitmesi istenen pilotlar, Fethiye Kaymakamlığı’nın uçuş sonrası rapor almalarına izin vermesi sayesinde uçuşlarını aksatmadan sürdürdü.

ÖLÜDENİZ’DE ALKOL TÜKETİMİ YOĞUN

THK Babadağ Uçuş Kontrol Sorumlusu Arif Kemal Buhara, Ölüdeniz’de alkol tüketiminin çok fazla olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Zaman zaman alınan tedbirlere rağmen yine de şikayetler gelmektedir. Kaymakamlık nezdinde yönerge gereği alkol muayenesi yapmak için görevlendirildik. Jandarma ile birlikte muayene yaptık. Pilotlar için de alkollü kişiye rastlamadık. Camiamız için bu sevindirici bir olay. Bütün pilotlar uyuşturucu, keyif verici madde alıp almadıklarıyla ilgili hastanelerden rapor getirecekler. Babadağ uçuş yönergesine göre bu raporu getirmeyenler ikili uçuş yapamayacaklar.”

Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız da, alkol ve uyuşturucu testlerinin yapılmasını pilotlar olarak yönergeye kendilerinin koydurduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Olası kazalara karşı kontrollerin yapılmasını istemiştik. Kaymakamlığımız tarafından sabah erken saatte aniden yapılan bu kontrollerde tüm pilotlarımız temiz çıkmışlardır. Şimdi de pilotlar hastanelerde numuneler vererek keyif verici madde olup olmadığı konusunda rapora başvurmuş bulunmaktadır. Raporunu alan kontrolden geçen pilot müşterisiyle uçuşa çıkmaktadır.”

Uçuş keyfi yaşamak için Babadağ’a gelen Habibe Çelebi Şimşek de, şunları söyledi: “Alkol kontrollerinin yapılması kazaların önüne geçecektir. Bu bizim için de çok önemli. Nasıl karada sürücüler kontrol ediliyorsa, havada da pilotların kontrolleri aksatılmadan yapılmalıdır.”

Alkol testlerinin yapılmasının uygun olduğunu ancak hastaneden keyif verici madde olup olmadığıyla ilgili rapor istenmesi ile ilgili zamanlamanın yanlış olduğunu savunan pilotlar ise, istenen sağlık raporunun Nisan ayında sezon öncesi alınması gerektiğini söyledi.

1700 Metrede Alkol Testi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 1700 Metrede Alkol Testi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement