18. Bahadın Kültür Festivali - - Son Dakika
Güncel

18. Bahadın Kültür Festivali -

Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle belediye tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen kültür festivali başladı.

03.08.2014 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle belediye tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen kültür festivali başladı.

Etkinlikler çerçevesinde, Arif Baş Açık Hava Müzesi önünden Hacı Demirel Amfi Tiyarosu'na kadar festival yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan ve davetliler katıldı.

Feyzioğlu, tiyatrodaki törende yaptığı konuşmada, iki gündür Bahadın'da bulunduğunu ve çok güzel şeylerle karşılaştığını söyledi.

Kutuplaşmanın had safhada olduğu bir dönemde yapılan Bahadın Kültür Festivali'nin insanları birleştiren, uzakları yakın eden bir etkinlik olduğunu belirten Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Bahadın Yozgat'ın gülen yüzü, Yozgat'ın umudu, demokrasinin en sıkı yaşandığı bir belde. Burada olmaktan çok mutluyum. Ben daima halktan ve haktan yana oldum. Halktan kopuk bir düşüncenin yaşamayacağını çok iyi biliyorum. Özellikle, kadınlardan kopuk düşünceler en kısa zamanda yok olacaktır. Bizler ilerlediğimiz yolda kadınlarımızla başarıya ulaşacağız. Gülen kadınlarımızla, Kahkaha atan kadınlarımızla... Şimdi öyle bir kahkaha atalım ki, buradan Ankara duysun. Buradan özet olarak şunu söylemek isterim; sizler varsanız, ben bu yolda varım. Yoksanız yokum."

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan ise 18 yıldır yapılan festivalin, Ramazan Bayramı ile birleşmesinin birbirini uzun zamandır göremeyen insanları bir araya getirdiğini ifade etti.

Belde insanının büyük bir bölümünün yurt dışında çalıştığını vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:

"Bahadınlı kardeşlerimiz 1960'lı yıllardan bu yana gurbet ellerde ekmek parası kazanıyorlar. Yurt dışı işçi alımları öncesinde de Ankara, İstanbul gibi büyük kentlere göçler vardı. Bu göçler nedeniyle çoğu insan birbirini tanımıyor. Dolayısıyla ardı ardına gelen 4 kuşağın birbirlerini tanımalarına bu festival neden oluyor. Ayrıca kültürümüzün unutulmaması ve yaşatılması amacıyla da çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Semahlarımız oluyor, cem törenlerimiz oluyor. Çocuk şenliklerimiz, açık hava sinemaları, çeşitli yarışmalar, uçurtma şenlikleri, karikatür, fotoğraf ve resim sergileri, paneller ve daha bir çok tartışma programlarımız da oluyor. İşte bunun için gurbette bulunan kardeşlerimiz bu festivali iple çekiyorlar. Yine sosyal medya üzerinden şenliklerimize katılamayan hemşehrilerimize canlı olarak şenliklerimizi izlettirebiliyoruz."

Konuşmaların ardından Ankara Pir Sultan Abdal Semah Grubu ve Yenimahalle Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösteri yaptı. Hüseyin Deniz Aydın ve Moğollar grubu konser verdi.

Festival, çocuk şenliği ve doğa yürüyüşü ile "Birleşik Muhalefet Hareketi" konulu panel, Tayfun Talipoğlu şiir sohbeti ve Sebahat Akkiraz konseriyle sona erecek.

2- Şenlik alanından görüntüler

3-Semah ve halay görüntüleri

4-Konser görüntüleri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18. Bahadın Kültür Festivali - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement