18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, güçlü ve büyük Türkiye'nin temellerini atan şehit ve gazilerimize minnet ve şükran duyduklarını bildirdi.

17.03.2015 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, güçlü ve büyük Türkiye'nin temellerini atan şehit ve gazilerimize minnet ve şükran duyduklarını bildirdi.

Koçer, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Çanakkale'de ortaya çıkan ruh ve sergilenen mücadelenin bu toprakların can suyu, hamuru ve mayası olduğunu belirtti.

Türk milletinin; tarih boyunca bağımsızlık, özgürlük, onur, vatan ve bayrak etrafında toplandığını aktaran Koçer, şunları kaydetti:

"Bugün özgürce ve kardeşçe, bir ve beraber yaşamayı arzuluyoruz, hedefliyoruz ve başaracağız. Tarih akışına tesir etmiş olan Çanakkale azmini, mücadelesini ve zaferini yeni nesillere çok iyi anlatmalı, o günkü ruhu da ilelebet yaşatmalıyız. Güçlü ve büyük Türkiye'nin temellerini atan şehit ve gazilerimize minnet ve şükran duyuyoruz. Onların ödemiş olduğu ağır bedellerin bilincindeyiz. Bunun için daha çok çalışıyoruz. Çalıştıkça üretiyor, ürettikçe güçleniyor ve büyüyoruz."

Milletvekili Mehmet Erdoğan

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da Çanakkale Zaferi'nin, 1. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren, tarihe "Çanakkale geçilmez" sözü ile yazılan büyük bir destan olduğunu belirtti.

Erdoğan, yayımladığı mesajında, milletin birlik ve beraberlik ruhu ile neler başarabileceğini bütün dünyaya gösteren Çanakkale destanının, sadece tarihe değil, gönüllere de kazındığını vurguladı.

İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusunun tüm dünyaya Çanakkale'den gösterdiğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik yalnız Gelibolu'da değil tüm dünya uluslarının gönlünde de taht kurmuştur. Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumlarının atıldığı ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması adına önemli bir mesafe kat edildiği Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır."

Bartık ve Yener'in mesajları

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Meclis Başkanı Ali Yener de cesaret ve kahramanlığın nadide örneklerinden Çanakkale Zaferi'nin gelecek nesillere iyi aktarılması gerektiğini ifade ettiler.

Bartık ve Yener, yayımladıkları ortak mesajlarında, zorlukların üstesinden gelen ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesine vesile olanların unutulamayacağını belirttiler.

GTB Başkanı Tiryakioğlu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da Çanakkale Zaferinin, Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Tiryakioğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferinin, tarihin altın sayfalarına iman ve mücadele ruhuyla nakşedilmiş dünyada eşi benzeri daha olmayan bir yiğitlik destanı olduğunu vurguladı.

AK Parti İl Başkanı Özkeçeci

AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci de üzerinde yaşadığımız toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimizi Çanakkale Zaferinin 100. yılında bir kez daha rahmet ve minnetle andığını belirtti.

Özkeçeci, yayımladığı mesajında, Allah yolunda ölen şehitlerimizin, bayrak ve vatan uğruna en önemli varlıkları olan canlarını tereddüt etmeden feda ederek şehadet mertebesine ulaştıklarını kaydetti.

Araban Belediye Başkanı

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de Çanakkale Zaferinin, bir kahramanlık destanı olduğunu bildirdi.

Özdemir, yayımladığı mesajında, tarihin o güne kadar tanık olmadığı muhteşem bir zafer olan Çanakkale Zaferinin 1. Dünya Savaşı'nda da ayrı bir önemi bulunduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement