18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi\'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü

Çorum’un Kargı İlçesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla, anma programı düzenledi.

18.03.2014 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Kargı İlçesi'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla, anma programı düzenledi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) konferans salonunda gerçekleştirilen anma programına İlçe Kaymakamı Ali Erdoğan, Garnizon Komutan V. J. Kd. Bçvş. Yüksel Türkyıldız, Emniyet Amir V. Bünyamin Dede, Müftü Bayram Çelik, AK Parti Kargı Belediye Başkan Adayı Zeki Şen, Belediye Meclis Üyesi Adayları, gaziler, şehit yakınları, STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Uzm. J. Kd. Çvş. Mehmet Aydın bir konuşma yaptı. Vatanın bütünlüğü ve yüce Türk Ulusu'nun bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda ederek, en yüksek mertebeye erişen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle andıklarını ifade eden Aydın, "Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek, bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. 18 Mart, Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk Milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk Vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Bugün; Ölümsüzlük şerbetini içenlerin Tanrı'ya kavuştukları gündür'" diye konuştu.

Program öğrencilerin Çanakkale ile ilgili okudukları şiir ve şarkılarla devam etti. Bir öğrencinin, Oğlu Emin Ünal'ı 1995 yılında Hakkari'de şehit veren Kadire Ünal'ın yazmış olduğu 'Eminim' adlı şiiri okuması üzerine salonda bulunan dinleyiciler duygu dolu anlar yaşadı. Programın sunuculuğunu yapan kız öğrenci sunumuna gözyaşlarıyla devam etti.

Programın sonunda ilçe genelinde yapılan 'Çanakkale' adlı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Şehit aileleri, Kadire Ünal, Muharrem Yaşar ve Kıbrıs Gazisi Hüseyin Kendirli tarafından verildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü - Son Dakika


Advertisement