18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Vali Günay Özdemir, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü" dolayısıyla mesaj yayımlandı.

17.03.2015 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Günay Özdemir,   "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü" dolayısıyla mesaj yayımlandı.

Özdemir, mesajında, tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanına dönüştürülen Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünün bir kez daha onurla ve gururla kutlandığını belirtti.

Bugün Anadolu coğrafyasında bağımsız olarak yaşıyor olmayı, o gün tüm dünyaya "Çanakkale geçilmez" diye haykıran kahraman ecdada borçlu olduklarını belirten Özdemir, mesajında şunlara yer verdi:

"Ecdadımızın bizlere emaneti olan bu aziz vatan uğruna, istiklal uğruna omuz omuza Sarıkamış'ta, Çanakkale'de ve daha birçok yerde savaştık, on binleri, yüz binleri şehit verdik. Özellikle gençlerimizin bunu çok iyi analiz etmeleri, Türk milletinin yaşamla ölüm arasındaki dönüm noktalarında nasıl birleştiğini, Sarıkamış, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ve Büyük Taarruz'u çok iyi bilmeleri gerekiyor. Bu savaşlar ortak tarihimizin, ortak millet bilincimizin yazıldığı savaşlardır. Yani biz ölüme giderken bir olmuşuz, yaşarken niye bir olmayalım. Çanakkale bunun en güzel örneklerindendir. Ecdadımız koyun koyuna yatmaktadır. Aziz şehitlerimiz bilsin ki bizlere kutsal emanetleri olan vatanımızı sonsuza dek yaşatma azim ve kararlığıyla, uğruna canlarını verdikleri bu aziz vatanımızın kalkınmasını sağlama, devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü koruma sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz. Ecdadımızdan miras aldığımız bu cennet vatanın ebedi bekçisi olacağız. Türkiye Cumhuriyeti dünya durdukça var olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement