Konya Büyükşehir Belediyesinden 18 Mart Çanakkale Zaferi Programları - Son Dakika
Yerel

Konya Büyükşehir Belediyesinden 18 Mart Çanakkale Zaferi Programları

Konya Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle çeşitli programlar düzenliyor.

18.03.2015 12:10  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle çeşitli programlar düzenliyor.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde, Kahraman Tazeoğlu ve İbrahim Sadri'nin yazdığı, Murat Demirkıranlardan'ın yönettiği "Eğer Yarın Olursa" adlı tiyatro sahnelendi.

Tazeoğlu'nun şiirleri ve sunumu eşliğinde gerçekleşen oyunda, Anadolu'nun farklı şehirlerinden gelen Mehmetçiklerin birbirlerine kenetlenerek verdiği mücadele anlatıldı. Büyük ilgi gören oyun, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

"Benim Adım Çanakkale" oyunu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Konya'nın tüm ilçelerinde "Benim Adım Çanakkale" isimli tiyatro oyununu sahneliyor. 11 Mart'ta başlayan, 24 Mart'a kadar devam edecek programlarda Çanakkale'de ecdadın yaptığı fedakarlıklar ve cephe gerisinde yaşananlar anlatılıyor.

Yine etkinlikler kapsamında Konya'nın çeşitli ilçelerinden öğrencileri Konya'ya getiren Büyükşehir Belediyesi, gençlerdeki Çanakkale ve vatan sevgisini geliştirmek için İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ile tarihi mekanlara geziler düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 24 Mart Salı günü de Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde tarihçi Talha Uğurluel'in katılımıyla "100. Yılında Çanakkale" isimli konferans düzenleyecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya Büyükşehir Belediyesinden 18 Mart Çanakkale Zaferi Programları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement