Arapçay Kaymakamı Erdem'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı - Son Dakika
Yerel

Arapçay Kaymakamı Erdem'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.03.2015 12:43  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erdem, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin mücadele ve direniş azmini gösteren, tarihin altın sayfalarına yazılan bir destan, milletin olduğu kadar bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletler ve insanlık için de bir sembol ve umut tablosu olduğunu bildirdi.

Çanakkale Muharebelerinin gurur tablosu olduğu kadar bir hüzün tablosu olarak da yakın tarihin dokunaklı zaferlerinden biri olduğuna dikkati çeken Erdem, mesajında şunlara yer verdi:

"Farklı milletlerden insanların yan yana yattığı Çanakkale, savaşın acımasız gerçekleri karşısında, barışın anlam ve değerini tüm insanlığa hatırlatan, yüzyılın son centilmen savaşının kazanıldığı bir ibret abidesidir. Bu zafer hem milli tarihimizi hem de dünya tarihini adeta yeniden dizayn etmiştir. Zira 18 Mart 1915'te dünya, tüm imkansızlıklara rağmen emsalsiz fedakarlıklarla bir milletin yeniden dirilişine şahitlik etmiştir. Tarih, dünyanın dört bir yanından gelen işgalci güçlerin kuvvetleriyle gidip de gelemeyeceğini bile bile düşmana göğsünü siper eden vatan fidanlarının, destansı mücadelelerini yazmış ve hiçbir silahın vatan ve millet sevgisine karşı zafer kazanamayacağı dünyaya göstermiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arapçay Kaymakamı Erdem'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement