18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Manisa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Manisa Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi.

18.03.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Manisa Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi.

Çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende vatanları uğruna hayatlarını feda eden şehitler için saygı duruşu ve atışı yapıldı.

İstiklal Marşı'nın okunduğu törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma, Şehit, Gazi, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş tarafından yapıldı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın şehitlik defterini imzalamasının ardından protokol üyeleri, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Şehitlikte başlayan ve devam eden tören programı Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Salonu'nda Çanakkale Resim Sergisi'nin açılması ve Manisa Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Çanakkale programının sahnelenmesiyle devam etti.

Program kapsamında son olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Şehitleri Müzesi'nin gezilmesiyle program son buldu.

Törenlere Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile askeri ve sivil erkan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Turgutlu

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Manisa'nın Turgutlu ilçesinde de düzenlenen törenlerle anıldı.

Turgutlu Şehitliğinde düzenlenen törende Kaymakam Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Binbaşı Ömer Haşim Olgun, Belediye Başkanı Turgay Şirin şehitliğe çelenk koydu. Saygı duruşu ve askerler tarafından saygı atışı yapılması ardından müftülük görevlisi eşliğinde tüm şehitler için dua edildi. Törene katılan protokol üyeleri daha sonra şehit mezarlarını gezerek çiçek bıraktı.

Demirci

Demirci'deki anma töreni Belediye hizmet binası önünde bulunan Atatürk anıtı önünde gerçekleştiirldi.

Anıta çelenklerin sunulması ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam etti.

Anma töreni Demirci Ticaret ve Kültür Merkezinde Halıkent Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart Şehitler anma programı ile devam etti.

Saruhanlı

Saruhanlı İlçesinde anma törenleri Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Buradaki törenin ardından Belediye Kültür Merkezinde Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Liseli Müdürlüğü'nün düzenlediği program ile devam etti.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Umut Demiröz yaptı. Mehmet Akif Ersoy'un, 'Çanakkale Şehitlerine' isimli şiirinin okunmasının ardından 'Nusret Mayın Gemisi' adlı oratoryo sergilendi.

-Saruhanlı'da şehitler anısına çorba dağıtımı

Saruhanlı Belediyesi, Çanakkale şehitleri anısına sabah namazının ardından vatandaşlara Çanakkale çorbası dağıttı.

Sıraya girerek çorba alan Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Türk Milleti'nin 100 yıl önce Çanakkale'de büyük tarih yazdığını dile getirerek, "Şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement