18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

İSLAMABAD ( AA) - Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliği'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

18.03.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSLAMABAD ( AA) - Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliği'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

İslamabad Büyükelçiliği bahçesinde düzenlenen törende konuşan Pakistan Genelkurmay Başkanı Raşid Mahmud, "Geçen ay Pakistan'da ziyarette bulunan Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da dediği gibi, Pakistan'ın bayrağı Türk bayrağıdır. Pakistan'ın güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir. Türkiye'nin her zaman Pakistan'ın yanında durduğu gibi, biz de her zaman Türkiye'nin yanında duracağız" dedi.

General Mahmud, Çanakkale'de karşısındaki güçlü rakiplerini yenilgiye uğratan kahraman şehitleri rahmetle andığını ifade etti.

Pakistan ve Türkiye arasındaki ilişkinin iki kan kardeşin ilişkisi gibi olduğunu belirten Mahmud, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk kardeşlerimizin, aynı zamanda Pakistan'ın da zaferi olan Kurtuluş Savaşı'nın yüzüncü yılını kutlamaktan memnuniyet duyuyorum. Karşısındaki güçlü rakiplerini yenilgiye uğratan kahraman şehitleri de rahmetle anıyorum. Keşmir'de, depremzede Pakistanlı kardeşlerine yardım ederken kaza sonucu şehit olan iki Türk mühendisi hatıralarımızdan asla silinmeyecektir. Tarihi eşsiz ilişkimizi canlı tutmak için gelecekte de birbirimize olan fedakarlıklarımız devam edecektir."

Mahmud, konuşmasında Türkiye'nin bugün Müslüman dünyasında örnek rol oynayan bir devlet haline geldiğini vurguladı.

İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin de "Türk kardeşlerinin hür yaşamaları için onlarla omuz omuza savaşan dost ve kardeş ülke Pakistan'ın tüm şehitlerini hatırlıyor, hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Pakistan'dan Çanakkale Savaşı'na katılmak için gelenleri ve önemli görevlerde bulunanları anımsatan Girgin, şunları söyledi:

"İşte o şehitlerin biri de Abdürreşid. Düşmanların Türklere saldırdığını öğrenen üniversite öğrenicisi 19 yaşındaki Abdürreşid, ailesine haber vermeden Türk kardeşlerine yardım etmek için yola çıkıyor ve bu durumu fark eden düşmanlar tarafından öldürülüyor. Ata Muhammed, Muhammed İsmail ve Abdurrahman Peşaveri bu isimlerin sadece bazıları. Peşaveri, 1910 yılında Balkan savaşlarında Osmanlı ordusuna yardım için geldi ve Kurtuluş Savaşı'nda mücadele verdi. Peşaveri, Anadolu Ajansı'nın ilk personelidir. Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm savaşlarda ve barış zamanında da vatanımız uğruna canlarını feda eden asker, emniyet görevlisi, diplomat veya öğretmen, mühendis görevi ne olursa olsun tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu vesileyle Pakistan'ı kuran alt kıta Müslümanlarının babaları olan, canlarını Türk kardeşlerinin hür yaşamaları için canlarını feda eden şehit yiğitlerimizi, ayrıca dost ve kardeş ülke Pakistan'ın tüm şehitlerini de burada hatırlıyor, hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz"

Anma töreni, şehitler için okunan Kuran-ı Kerim'in ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement