18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Merzifon ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

18.03.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merzifon ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Şehitlikte düzenlenen törene Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Sami Özatak, Belediye Başkanı Alp Kargı, askeri erkan, daire müdürleri, şehit alileri ve gaziler katıldı.

Çelenklerin sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlaya törende saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Üsteğmen Selçuk Ayhan yaptı.

Üsteğmen Ayhan, "Şehitlerimiz, onların adlarını sorarlar. Ali, Osman, Ömer, Mehmet, Mehmetçik. Kefensiz yattıkları yerden bize ne haykırdıklarını dikkatle bakın ve dinleyin. Varlığımız, Türk varlığına armağan olsun. Bugün 18 Mart. Çanakkale'nin geçilmeyeceğinin, Türk milletinin esir edilmeyeceğinin, Türk vatanının parçalanmayacağının, bütün  dünyaya haykırıldığı gün. Bugün üç kıtayı yurt haline getirenlerin, bağımsızlık uğruna canlarını feda edenlerin günü. Bugün Malazgirt'te, Kosova'da, Niğbolu'da, Yemen'de, Galiçya'da, Kafkaslar'da, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Kocatepe'de, Kore'de, Hakkari'de, Van'da, Şırnak'ta, Sakarya'da toprağını vatan yapmak için şehit olanların günü" diye konuştu.

Okunan duanın ardından tören, şehit mezarlarına karanfil bırakılması ve şehitlik defterinin imzalanmasıyla sona erdi.

Askeri şehitlikteki törenin ardından polis şehitliğindeki ziyarette de dua edildi. Daha sonra protokol üyeleri gaziler ve şehit aileleriyle yemek yedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement