18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Adıyaman'da tören düzenlendi.

18.03.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Adıyaman'da tören düzenlendi.

Şehitlik anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende vatanları uğruna hayatlarını feda eden şehitler için saygı atışı yapıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı'nın okunduğu törende Kuranı Kerim okundu ve İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü şehitler için dua etti.

Daha sonra Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölgem Müdürlüğü  Kültür Merkezi'nde devam eden programda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, 100 yıl önce Çanakkale'de Türk askerinin bir destan yazdığını söyledi.

Çanakkale'nin vatan toprağı içinde kardeşliğin kanla yazıldığı bir yer olduğunu ifade eden Demirtaş, "Bu büyük zaferde İstanbul'un, İzmir'in katkısı ne kadarsa Edirne'nin, Erzurum'un, Diyarbakır'ın da o kadardır. Onun için bu muhteşem zafer karşısında Balıkesirli, Bursalı, Konyalı ne kadar iftihar ediyorsa Rizelisi, Vanlısı ve Adıyamanlısı da bir o kadar iftihar etmektedir" dedi.

Çanakkale Zaferi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin önsüzü olduğunu belirten Demirtaş, bu ön sözün bu günlere nasıl gelindiğinin iyi bir özeti olduğunu dile getirdi.

Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ise vatanın hür, düşmanın topraklardan çıkarılmasını sağlayan en büyük zaferlerden bir tanesinin Çanakkale Zaferi olduğunu vurguladı.

Kutlu, Anadolu'nun her tarafından Çanakkale'ye giden insanların bütün dünyaya hem insaniyet hem de İslamiyet dersi verdiğini ifade etti.

Törenin sonunda Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Savaşı'nı anlatan oyun sergilendi.

AGD'den vatandaşlara buğday çorbası ve ekmek ikramı

Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şubesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Demokrasi Parkı'nda vatandaşlara buğday çorbası ve ekmek dağıtıldı.

Şube Başkanı Bedreddin Beyazkaya, yaptığı açıklamada, savaşta şehit ve gazi olan insanların vatanı korumak için yaptıkları fedakarlıkların daha iyi anlaşılması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Türkiye genelinde şehitler için hatim okunması için çalışma yürüttüklerini kaydeden Bayazkaya, 250 bin hatim okumayı hedeflediklerini belirtti.

Etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşı'nı anlatan fotoğraflar sergilendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement