18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Esenler Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla fener alayı yürüyüşü düzenlendi.

18.03.2015 22:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla fener alayı yürüyüşü düzenlendi.

Davutpaşa Caddesi'nin başında toplanan çok sayıda kişi, ellerindeki meşalelerle bando eşliğinde Dörtyol Meydanı'na yürüdü.

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun da eşlik ettiği yürüyüşe, Çanakkale Zaferi'ni ilçe halkına anlatmak üzere özel olarak eğitilen ve Esenler'in 15'lileri olarak adlandırılan 1800 Çanakkale gönüllüsü öğrenci de katıldı.

Yürüyüşün ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, meydanda konser verdi.

Esenler Belediye Başkanı Göksu, yaptığı konuşmada, bugünün herkes için anlamlı bir gün olduğunu belirterek, Çanakkale Zaferi'yle bu topraklardaki varlıklarının tescillendiğini söyledi.

Çanakkale geçilseydi, düşman güçlerinin İstanbul'a geleceklerini anlatan Göksu, kutlamayı yaptıkları meydanın adının belki de şuanda yabancı bir ismi olacağını ifade etti.

Göksu, şehitlerce kan ve canla bu toprakların kendilerine emanet edildiğini vurgulayarak, "Onun için bu topraklara vefamız var. Bu vefamız, öncelikle burada yetişen çocuklarımızı Çanakkale ruhuyla yetiştirmektir. Çanakkale'de canlarını veren insanların vatanında, bazen kendi vatanını satmak isteyenler çıkıyor. Kendi ülkesine kumpas kurmak isteyenleri gördüğümüzde, yüreğimiz cız ediyor değil mi?" diye konuştu.

Daha sonra Çanakkale'de hayatını kaybeden şehitler için dua edildi ve dilek fenerleri havaya uçuruldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement