18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıldönümü. - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıldönümü.

18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitleri Anma Günü 99. Yıldönümü Mardin Midyat’ta törenlerle kutlandı.

18.03.2014 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitleri Anma Günü 99. Yıldönümü Midyat'ta törenlerle kutlandı.

Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünde kutsal vatanı için canlarını sakınmadan feda eden aziz şehitleri Midyat'ta bir kez daha rahmetle ve minnetle anıldı.

Hükümet konağı önündeki alanda Atatürk anıtına çelenlerin, sunumu saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, Kocatepe ortaokulu konferans salonunda devam etti. Törenlere Kaymakam Oğuzhan Bingöl,  Garnizon Komutanı Kurmay Albay Veysel Biçer, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal,  kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Anadolu Lise'si Müdürü Faruk Tercan yaptı. Tercan, "Çanakkale zaferi dünyada bir dönüm noktasının yaşandığı, olayların akışı üzerinden milletimizin belirleyici bir rol oynadığı kurtuluş savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu mücadelenin adıdır."dedi.

Ardından konuşmasını yapmak üzere Tank Üsteğmen Erkan Kaya söz aldı.

Üsteğmen Kaya şöyle konuştu: "tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan, yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca yaratılarak yakın tarihimizin şeref sayfalarında birini oluşturan ve kurtuluş savaşı başlatan milli mücadele ruhunu tohumunun yetiştirildiği, ölümsüzlüğün, şehit kanlarıyla tarihini altın sayfaların yazıldığı eşsiz bir mücadelenin Çanakkale deniz zaferini 99. yıl dönümüdür."dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ' Çanakkale Cephe Gerisi', 'Er Hüseyin'in şahadetinin canlandırılması', 'Çanakkale Oratoryosu' öğrenciler tarafından canlandırıldı. Ayrıca öğrencilerin Çanakkale destanını anlatan resim sergisi beğeni ile izledi. Etkinlikte hafta dolayısı ile okullarda resim, kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından tören sona erdi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıldönümü. - Son Dakika


Advertisement