18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü

Tekirdağ Belediyesi Kültür Merkezinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

18.03.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Belediyesi Kültür Merkezinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın da katıldığı program, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende, Yerlikaya, Siirt'in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş, Dinçer Ersoy, Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada Şehit Piyade Er Kadir Dadaş ve Şehit Üsteğmen Alper Tunga Akan'nın ailesine "Devlet övünç madalyası" takdim etti.

Anma töreninde Tekirdağ 50. Yıl Ortaokulu öğrencileri, "Çanakkale Destanı" konulu gösteriyi sahneledi. Program kapsamında ayrıca, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, bu yıl 7'ncisi düzenlenen ve Ersin Bilmeç tarafından hazırlanan "18 Mart Çanakkale Şehitleri" fotoğraf sergisini gezdi.

Törene, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Tekirdağ Emniyet Müdürü Halil Turan Erol da katıldı.

Hayrabolu

Hayrabolu'da da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Tören,  Alpulu Caddesi'ndeki Anıtpark'ta Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ile Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başladı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Hayrabolu Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu temsilcisi Ali Güz yaptığı konuşmada, Türk Milletinin tarih boyunca adalet, hürriyet, eşitlik ve hoşgörü ilkelerinin temsilcisi olduğunu, hiçbir zaman zulmetmediğini ve zulme de boyun eğmediğini söyledi.

Güz konuşmasına şöyle devam etti ;  "Geçmişi olmayan milletler geleceği inşa edemezler. Eğer geleceğimizi inşa ederken temelleri ihmal eder veya yok sayarsak, bu milletin acılarını ve anılarını kulağımızda ve gözümüzde canlı tutmasak başımıza neler gelebileceğini asla fark edemeyiz. Şehitlerim rahat uyuyun, Türk milleti sizleri unutmayacak, unutturmayacak çünkü milletinin İsmet İnönüleri, Kazım Karabekirleri, Fevzi Çakmakları ve birçok isimsiz kahramanları var, onların komutanları Gazi Mustafa Kemal'i ve onun gençliği var" dedi.

Törene, İlçe Kaymakamı Tamer Orhan, Garnizon Komutanı Mehmet Şevki Ünlü, Belediye Başkanı Hasan İrtem, şehit yakınları, gaziler, daire müdürleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Malkara

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde düzenlenen törenlerde ise şehitlikte düzenlenen törenler Malkara Kültür Sarayı'nda devam etti.

Gazi Ömer Bey Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Fahri Borazan yaptığı açılış konuşmasında Çanakkale'nin eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Törene Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Belediye Başkanı Birol Kaya, Garnizon Komutan Vekili Yrb. Hasan Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü, Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, öğretmen ve veliler katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement