18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü, Konya'nın ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

18.03.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın ilçelerinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, çeşitli kutlama programları düzenlendi.

Sarayönü ilçesinde Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, şehit jandarma er Hasan Çiçek kabri başında anıldı. Etkinlikler, Belediye Düğün Salonunda Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programla sona erdi.

Törene, İlçe Kaymakamı Harun Yücel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Seyfullah Aydın, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Seydişehir

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törenin ardından, Akyol Mezarlığında şehitlerin başında dua edildi. Etkinlikler, Seydişehir Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kutlamayla devam etti. Etkinlik kapsamında şiir okuyan öğrenciler, Çanakkale Zaferi ile ilgili piyes sundu.

Programa, AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, kurum amirleri ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Günün önemi dolayısıyla, Seydişehir AK Parti Gençlik Kolları tarafından, Atatürk Caddesi'nde hoşaf ve ekmek dağıtıldı. Seydişehir AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Türkoğlu, o dönemin sıkıntılarını anlatmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

Beyşehir

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü, Beyşehir'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Beyşehirli üç Kore gazisi, protokol üyeleriyle Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Protokol daha sonra Beyşehir Şehitlik Anıtı ve Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler ile Muharip Gazileri Beyşehir Temsilciliklerini ziyaret etti.

Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nın, varlık yokluk savaşı niteliğinde olduğunu belirtti.

Beyşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde Çanakkale konulu bir program düzenlendi. Programda, Çanakkale destanına ilişkin fotoğrafların yer aldığı sergi ziyarete açıldı.

Karapınar

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü, Karapınar'da düzenlenen törenle kutlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, Karapınar Kültür Merkezi'ndeki programda yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin dünyada eşi benzeri bulunmadığını söyledi.

Çanakkale'de iman gücüyle kazanılan zaferin dünyaya örnek olduğunu belirten Kini, "100 yılın en önemli zaferi olan bu zafer, Ya istiklal ya ölüm diyerek şehitliğe koşanların, bizlere bıraktıkları önemli bir mirastır. Bu mirasa sonsuza kadar sahip çıkacağız" dedi.

Kutlamalara, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, sivil toplum kuruluş başkanları  katıldı.

Cihanbeyli

Anıt Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Cihanbeyli Belediye Konferans Salonunda devam eden programda konuşma yapan Cihanbeyli İmam Hatip Lisesi matematik öğretmeni Azize Nur Bacacı, Çanakkale'nin bir milletin varoluş mücadelesi ve kahramanlık destanı olduğunu vurguladı.

Ardından, Cihanbeyli İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programda, öğrenciler şiir okuyarak çeşitli gösterilerde bulundu.

Daha sonra İlçe Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri onuruna yemek verildi. Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, yemek programında yaptığı konuşmada, her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olduklarını, her türlü sıkıntının giderilmesi adına gayret ettiklerini dile getirdi.

- Halkapınar

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan kutlama töreni, Halkapınar Yatılı Bölge Ortaokulu Sosyal Hizmetler Salonunda devam etti.

Okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından sunulan programda, şiir ve türkülerin okunmasının ardından Çanakkale Zaferi, hazırlanan oyunla yeniden canlandırıldı.

Törene, Kaymakam Mehmet Kocabey, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Tarık Özel, Halkapınar Belediye Başkanı Fatih Şentürk, kurum amirleri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement