19. Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri - Son Dakika
Güncel

19. Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri

19. Atatürk\'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri

Ardahan’da 19. Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri kapsamında ‘buzağı güzellik Yarışması’ düzenlendi.

11.07.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'da 19. Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri kapsamında 'buzağı güzellik Yarışması' düzenlendi. Yarışmada birbirinden güzel buzağılar jüri önünde boy gösterdi.

Damal Belediyesi tarafından bu yıl 19. Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal festivali etkinlikleri kapsamında en güzel boğa, inek ve buzağı yarışmaları yapıldı. Yarışmalarda en büyük ilgiyi buzağı yarışması gördü. Damal hayvan pazarında düzenlenen yarışmada toplam 25 boğa, inek ve buzağı yarıştı. Yarışma öncesinde yaylalardan getirdikleri buzağılarını temizleyip süsleyen çiftçiler, kendi buzağılarının en güzel buzağı seçilmesi için kıyasıya yarıştı.

12 yarışmacının katıldığı buzağı güzellik yarışmasında buzağı sahipleri buzağıları veteriner hekimlerden oluşan jüri heyetinin önünden geçirdiler. Yarışma sonunda birinci olan Denizer Başakçı'nın buzağısına 5 yem verilirken ikinci olan Mehmet Karadere'ye 4 yem ve üçüncü Yener Paşacan'a de 3 yem hayvan gübresi verildi.

Yarışma sonrasında konuşan Veteriner Hekim Murat Dalanbay, "Bugün burada 19. Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri kapsamında buzağı yarışması düzenledik. Buzağı yarışmasındaki amacımız suni tohumlamanın faydalarını, suni tohumlamadan doğan danaların sergilenmesi ve vatandaşı smental'lere yöneltmek, daha iyi hayvancılık yapmak üzere yaptığımız terfik amaçlı bir yarışma. Yarışmaya katılan tüm herkese teşekkür ediyorum." Şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 19. Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement