19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

Afşin, Pazarcık ve Andırın ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

19.09.2016 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afşin, Pazarcık ve Andırın ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Afşin Hükümet Konağı'ndaki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Budan'ın çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bilal Özden, törende yaptığı konuşmada, cennet vatanın, bölünmez bütünlüğü uğruna mücadeleler veren ve Türk milletinin şanlı tarihini yazan aziz şehitlerin ve gazilerin emaneti olduğunu belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Türk milletinin şehitliğin ve gaziliğin ne anlama geldiğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini dile getiren Özden, "Dünyanın hiçbir yerinde insanların bilerek kendilerini tankların altına atmaz, kurşunların önüne geçerek vücutlarını siper etmezler. Bunun hiçbir örneği yoktur." dedi.

Özden, şehit ve gazi olma adına darbe girişiminde halkın göstermiş olduğu mücadelenin göz yaşartıcı ve göğüs kabartıcı hadiseler olduğunu belirtti.

Törene, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Hasan Akdemir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan, kamu ve kurum amirleri de katıldı.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, törenin ardından gaziler ile Afşin Şehit ve Gazi Aileleri Temsilcisi Cuma Köseyi makamında ağırladı.

Pazarcık

Pazarcık ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Kaymakam Mehmet Boztepe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ümit Karademir ve Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Astsubay Nurdan Öztürk, törende yaptığı konuşmada, asırlar boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin, bu uğurda çok savaşlar yapmış ve çok sayıda şehit ve gazi vermiş olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tarihimizde, şehitlik ve gazilik büyük önem taşımaktadır. Türk milletinin her ferdi de bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, bayrağı, milli marşı soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır çünkü milli hassasiyetlerimizden olan bu duyguların, Türk Ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. Ne mutludur ki, bizler canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, her türlü saldırıya karşı, gözünü bile kırpmadan, şehit ya da gazi olma pahasına korumasını bilmiş bir milletin evlatlarıyız."

Kaymakam Mehmet Boztepe ve beraberindeki heyet, tören sonunda şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

Andırın

Andırın'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Atatürk Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende, Andırın Kaymakamlığı görevini vekaleten yürüten Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan ve Belediye Başkanı Baki Tezcan tarafından Atatürk büstüne çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Uzman Jandarma Kademeli Çavuş İsmail Değirmenci, törende yaptığı kavuşmada, "Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız." dedi.

Tören sonunda öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.

  • Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi
    12:34 Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi

    Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmet Müdürü Aydın Çetin ve Proje Koordinatörü Özgür Özdemir, Sosyal İçerme İçin Spor Projesi kapsamında yapılacak işbaşı ve gözlem faaliyetlerinin hazırlığı için Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi. Proje kapsamında çalışan personelin hareketliliğini sağlamak amacıyla 10 kişilik bir ekiple nisan ayında Danimarka'ya gidileceği belirtildi.

  • Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi
    12:32 Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak öldürülen kadının kimliği tespit edildi. 32 yaşındaki Naciye Cengiz'in cenazesi ailesine teslim edildi. Katil zanlısı yada zanlılarını yakalama çalışmaları devam ediyor.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    12:31 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15'inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik, AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde yürütülüyor.

  • Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti
    12:31 Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında İ.A. idaresindeki otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü olan Aziz Soysaç hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı
    12:29 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında, çevre ve iklim dostu yaklaşımın önemine vurgu yaparak atıkların kontrolsüz olarak çevreye bırakılmasının ve doğal kaynakların hızlıca tüketilmesinin canlıları tehdit ettiğini belirtti. Ayrıca, sıfır atık projelerinin ülkenin kaynaklarını sanayicilere sağlayacağını ifade etti.

  • Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü
    12:26 Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü

    Eskişehir'de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne park eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten bir sürücü, yeniden yıkamak zorunda kalacağını söyledi.


Advertisement