19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

Bilecik'in Söğüt ve Osmaneli ilçelerinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Söğüt ve Osmaneli ilçelerinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Söğüt ilçesinde, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene, Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Bilgehan Özkozanoğlu, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Jandarma Bakım Üsteğmen Oğuz Çoban törende yaptığı konuşmada, bugünün, gazilere olan minnet ve şükran duygularını dile getirme ve canları pahasına yürütmekte oldukları vatan görevini aynı azim ve kararlılıkta sürdüreceklerini bir kez daha ifade etme günü olduğunu söyledi.

Osmaneli ilçesinde de Hükümet Konağı önünde Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Törende, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Rıza Gazel, Belediye Başkanı Münür Şahin, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Tören sonrası gaziler Kaymakam Çakıcı'yı makamında ziyaret etti. Çakıcı gazileri kabulünde yaptığı konuşmada, "Milli bağımsızlığı, vatanın millet ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanın her karış toprağına kanlarını akıtan gazilerimizi ve vatan için can veren şehitleri aziz hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek milli bir görev. Sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaklar. Yüce Türk ulusu ve onun göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır." diye konuştu.

Gaziler daha sonra Garnizon Komutan Vekili Gazel'i ve Belediye Başkanı Şahin'i ziyaret etti. Şahin, burada Gaziler Günü dolayısıyla hazırlattığı pastayı gazilerle birlikte kesti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement