19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

Ordu, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Bayburt, Giresun ve Artvin'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

19.09.2020 13:47  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Bayburt, Giresun ve Artvin'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Ordu'da Atatürk Anıtı önündeki törende, Vali Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adem Atik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya tarafından anıta çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gümüşkaya, günün anlamına ilişkin konuşma yaptı.

Vali Sonel, 19 Eylül 1921'de TBMM tarafından Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal" ve "Gazi" unvanı verildiğini hatırlattı.

Bugünün, artık ülkede Gaziler Günü olarak kutlandığını anlatan Sonel, gaziler ile şehitler ve ailelerinin yılın her günü başlarının tacı olduğunu kaydetti.

Törene, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Hasan Kaplan, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin ile diğer ilgililer ve gaziler katıldı.

Gümüşhane

Gümüşhane Valiliği önünde gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen ile Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Celil Tanguroğlu, gazilerle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Töreninin ardından Gümüşhane Belediyesince Sema Doğan Yaşam Alanı'nda Gaziler Günü'ne özel kahvaltı programı organize edildi.

Trabzon

Trabzon Valiliği önündeki törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Sayyah Sağıroğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılmasının ve öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından sona erdi.

Rize

Rize Valiliği önünde yapılan törene, Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu, gaziler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulan törende, saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

Gaziler adına Recep İstif, günün anlamını belirten konuşma yaptı.

Bayburt

Bayburt'ta, Genç Osman Şehitliği'nde düzenlenen törende, Vali Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Selami Köksal tarafından şehitlik anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı okunan programda, protokol üyelerince şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.

Törende, Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Giresun

Mustafa Kemal Atatürk'ün Giresun'a gelişinin 96. yıl dönümü ve Gaziler Günü törenlerle kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından törenler Giresun Liman Sahası'nda devam etti.

Atatürk'ün Giresun'a gelişinin canlandırıldığı törende, deniz yolu ile getirilen Türk bayrağı, gaziler tarafından Vali Enver Ünlü'ye teslim edildi. Daha sonra Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, burada konuşma yaptı.

Törenlere Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve gaziler katıldı.

Artvin

Artvin Milli İrade Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen tören, Valilik, belediye ve İl Garnizon Komutanlığı çelenkleri anıta bırakılmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gazi Turan Leventoğlu yaptı.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millet olduğunu vurgulayan Leventoğlu, "Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir. Her Türk de bu onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli karakterimizde olan bu duyguların, Türk ulusu ve her bir bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır." diye konuştu.

Vali Yılmaz Doruk, daha sonra polis evindeki programda, gazilerle bir araya geldi. Vali Doruk, bir süre sohbet ettiği gazilerin sorun ve taleplerini dinledi.

Törene Vali Doruk, İl Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Yaşar Aydın, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şükrü Anbarpınar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Kılınç, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Naim Günal ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement