19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Kars'ta, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2014 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Günay Özdemir, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ile Kars Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk, Türkiye topraklarının bulunduğu bölge ve stratejik konumu dolayısıyla tarih boyunca daima düşmanlarının hedefi haline geldiğini belirterek, tarih boyunca hür yaşamış Türk milletinin canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı bilerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bildiğini söyledi.

Milli egemenliğin karşısında zincirlerin bile eridiğini belirten Yüksel, şöyle konuştu:

"Dün Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sarıkamış'ta, Kore'de, Kıbrıs'ta vatanın müdafası ve dünya barışı için şehadete ulaşan ve gazi olarak dönen kahraman evlatlarımız, ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan düşmana karşı 'vatan için aksın kanım' diyerek mücadele edecektir. Herkes bilmelidir ki, her ne şekilde olursa olsun, vatanın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimizi ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlığı karşısında yok olmaya mahkumdur."

Vali Özdemir, törenin ardından gaziler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement