19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, "19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

17.09.2016 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, "19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, tarih boyunca bağımsızlığına gölge düşürmeyen Türk milletinin, bu uğurda en zorlu mücadeleyi göze alarak, gerektiğinde canını feda etmekten geri kalmadığını her zaman gösterdiğini belirtti.

Şehitlerin nurlanmış, gazilerin ise onurlanmış asker olduğunu ifade eden Yavuz, şöyle devam etti:

"Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış milletimiz, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu uğurda kendisi düşmanlara karşı 3 kıtada kılıç sallamış, zaferden zafere koşmuş, ecdadını örnek alarak Anadolu'da, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Kore'de, Kıbrıs'ta ve terörle mücadelede canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde bir çok savaşa giderek yüzünün akıyla çıkmıştır. Milli bağımsızlığımızı, vatanın millet ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek ulusumuzun milli görevidir."

Mehmet Yavuz, vatanın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi verenlere sahip çıkmanın, saygılı olmanın Türk milletinin tarihine ve mazisine bağlılığının ifadesi olduğunu vurguladı.

Türk ulusunun gazilere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmamasını temenni eden Yavuz, şunları kaydetti:

"Milletimizi birbirine bağlayan değerlerin başında tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar, toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canlar gelmektedir. Biz gaziler olarak, akıttığımız kanımız, feda ettiğimiz kolumuz, bacağımız, gözümüzle bu değerleri yaşayan gurur abideleriyiz. Dünyanın en hassas ve elde bulundurulması en zor bölgelerin birinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti, laik ve demokratik yapısıyla, bölgesinde bir istikrar unsuru ve uluslararası toplumun saygın ve örnek bir üyesi olarak, birlik ve beraberliğini bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız, onurlu yaşayabiliyor ise bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçludur. Bu bilinçle, şundan emin olunuz ki, sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönüllerde de yaşayacaksınız. Yüce Türk ulusunun biz gazilere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacağını umuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement