19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanı verilişinin 95. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.09.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanı verilişinin 95. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında, yüzyıllardır hür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin, işgal ve esarete asla boyun eğmediğini belirtti.

Şanlı tarihi boyunca Türk ulusunun her neferi için şehitlik ve gaziliğin, en büyük onur, en değerli nişan ve şerefle taşınan en önemli unvan olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Devleti, milleti söz konusu olduğunda ölümü hiç çekinmeden göze alan, vatan topraklarını canından aziz bilip bağımsızlığının korunması, ülkesinin her köşesinde huzur ve güvenliğinin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak, Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanının verildiği 19 Eylül 1921'de, bu milletin şehitlerine ve gazilerine duyduğu saygının ve gönül borcunun ifadesi olarak 19 Eylül Gaziler Günü'nde, bizler de büyük bir kıvançla şehit ve gazi ailelerimizin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz."

Yılmaz, mesajında ifadelere de yer verdi:

"Yaşamımız boyunca, Türk milletinin vatanseverliğinin, kahramanlığının, fedakarlığının yaşayan destanı olan, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan gazilerimizin kahramanlıklarını hafızalarımızda her zaman canlı tutacağız ve asla unutmayacağız. 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında iman dolu göğsüyle dimdik duran ve bu uğurda şehadete erişen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Aynı demokrasi mücadelesinde gazi olan kahraman vatandaşlarımıza da milletçe şükranlarımızı sunuyor, sağlık diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, demokrasi şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement