19 Eylül Gaziler Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü Etkinlikleri

19 Eylül Gaziler Günü Etkinlikleri

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi.

19.09.2015 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi.

Törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Ortahisar Belediye Meclisi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, mülki ve askeri erkan ile gaziler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Kıbrıs gazisi, emekli Başçavuş Yusuf Yılmaz, "Ülkemiz toprakları bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeni ile tarih boyunca daima düşmanların hedefi haline gelmiştir tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış olan Yüce Türk Milleti canında aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, hedef alan her saldırıyı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına kanını son damlasına kadar korumasını bilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti ile bugün kadar Anadolu'da, Kürdü, Çerkez'i, Laz'ı, ve diğer etnik gruplarla iç içe ve kardeşçe yaşamış bundan sonrada yaşamaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın. Hiçbir kuvvet ve hiçbir güç bizi bizden ayıramaz, bizi birbirimize düşman edemez" dedi.

Son dönemlerde yaşanan terör olaylarını lanetlediklerini belirten Yılmaz, "Terör, teröriste ve işbirlikçilerine kesinlikle müsamaha edilmemeli, silaha teröre misliyle karşılık verilerek yok edilmelidir. Kanlarımız boşa akıtılmamalıdır. Bu mücadelede yüzlerce evladımız şehit olurken, yüzlercesi de görev malulü unvanına ulaşmıştır. Son günlerde terör örgütünün askerimize, polisimize, köy korucularına ve halkımıza yaptıkları kalleşçe saldırıları Muharip Gaziler Derneği olarak şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRK MİLLETİ ŞEHİDİNE VE GAZİSİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKMALIDIR"

"Meydanlarda boy göstererek şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağını vatan hainlerine bir kez daha hatırlatmalıyız" diyen Yılmaz, "Günümüz Türkiye'sinde bazı kendini bilmezler, hayal aleminde yaşayanlar, Atatürk ilke ve inkılaplarını hiçe sayanlar ve hatta kanla irfanla kurulan Türkiye Cumhuriyetini bölmeye çalışanlar şunu hiçbir zaman akıllarından çıkarmasınlar ki, bu yüce millet en sıkıntılı dönemlerinde dahi ulusal gücünün mazisi zaferlerle dolu ve bağrından çıkardığı güvenlik güçlerinden ve bu güçlerin milletine emanet ettiği şehit ve gazilerinden alır. Onlar milletimizin savaş meydanlarında ve ülke savunmasındaki cesaret, fazilet ve imam bütünlüğünün simgesidir. Türk Milleti şehidine ve gazisine her zaman sahip çıkmalıdır. Bugün Kore ve Kıbrıs gazileri ilgiden maddi ve manevi destekten yoksundur. Bugün her zamandan daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu gözü dönmüş eli kanlı terör örgütlerine göstermek için tüm halkımız ve gazilerimiz ile meydanlarda boy göstererek şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağını vatan hainlerine bir kez daha hatırlatmalıyız" diye konuştu.

Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Mesut Çalık, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptıktan sonra Valilik önündeki tören sona erdi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement