19 Eylül Gaziler Günü - Orgeneral Akar (2) - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü - Orgeneral Akar (2)

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Bizim gücümüzü, kuvvetimizi aldığımız en temel kaynak milletimizin bize olan sevgisi, güveni, asaleti, kahraman ve fedakar duruşu." dedi.

19.09.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Bizim gücümüzü, kuvvetimizi aldığımız en temel kaynak milletimizin bize olan sevgisi, güveni, asaleti, kahraman ve fedakar duruşu." dedi.

Orgeneral Akar, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargahında düzenlenen törende, son derece anlamlı ve önemli bir etkinlikte kahraman gaziler ve onların vefakar aileleriyle bir arada olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Milletin, dünyanın cennet köşelerinden biri olan vatan coğrafyasında birlik, bütünlük, kardeşlik duygularıyla başı dik olarak yaşadığını dile getiren Orgeneral Akar, bunun için bayrak, vatan, millet ve yüce değerler uğrunda canlarını feda eden şehitler ve aynı değerler için canlarını koyan kahraman gazilere borçlu olunduğunu belirtti.

Yurt içinde terörle mücadele harekatının, sınır ötesinde ise hudutların güvenliği başta olmak üzere bölgenin huzuru ve yerlerinden edilmiş insanların yurtlarına kavuşması için Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdürüldüğünü hatırlatan Orgeneral Akar, yurt içinde icra, yurt dışında ise destek kapsamında sürdürülen bu faaliyetlerde zaman zaman şehit olanların ve yaralananların bulunduğunu söyledi. Bundan duydukları üzüntüyü dile getiren Akar, şöyle konuştu:

"Aziz şehitlerimizin ailelerine yaptığımız ziyaretlerin tamamında şehit ailelerinin vakur ve metin duruşları, onlara olan saygımızla mücadele azim ve kararlılığımızı da daha da artırmaktadır. Kahraman gazilerimize hasta yataklarında yaptığımız ziyaret sırasında çok değişik, muhteşem, özel sahnelerle karşılaşmaktayız. Gerçekten bunları kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Bir tarafta Yarbay Yakup, diğer tarafta Astsubay Osman, diğer tarafta Er Mehmet, hakikaten onların anne babalarının gösterdikleri metanet, sabır bizlere ders niteliğinde. Bunlardan birini unutmak mümkün değil, bir ramazan gününde yaptığımız ziyaret sırasında her tarafı yanmış, yara bere içinde 38 günden beri yatan bir uzman çavuşumuzun annesi bizim ziyaretimizin sonunda bizi ağlatacak şekilde, 'Komutanım haklarınızı helal edin' dedi. Bu vakur duruş, bu ruh hali gerçekten inanılmaz bir şey. Oğlunun o kadar acısını görüp 38 gündür başında, ona refakat ediyor, ülkesi, milleti, vatanı, bayrağı için yaptığı fedakarlık orta yerde dururken bu kadıncağız bizim ziyaretimizi o kadar nezaketle karşılıyor ki, 'Komutanım haklarınızı helal edin' diyebiliyor. Dolayısıyla bizim gücümüzü, kuvvetimizi aldığımız en temel kaynak milletimizin bize olan sevgisi, güveni, asaleti, kahraman ve fedakar duruşu."

"Ne kadar güçlü ve inançlı olduğunuzu gösterdiniz"

Türk milletinin bir ferdi, birlik, beraberlik ve gücünün timsali olan TSK'nın bir mensubu ve gazi ordunun bir komutanı olarak gazilerle ne kadar övünse az olacağını bildiren Akar, gazilere şöyle seslendi:

"Devletimizin bekası, milletimizin güvenliği uğruna yüksek sorumluluk bilinciyle alınlarınıza yansıyan çizgiler birer şeref madalyası gibi, bedenlerinize aldığınız yaralar yalnız kişisel kahramanlıklarınızı gösteren, onların göstergesi olarak kalmamış aynı zamanda asil Türk milletinin tarihine şan ve şeref kazandıran kutsal nişaneler olmuştur. Bunlar bugün ve yarın daima kitaplarda, sözlerde, alıntılarda daima hatırlanacaktır. Sizlerin sergilediği fedakarlıklar, örnekleri başka milletlerin tarihinde pek rastlanmayan Türk milletinde ise sıkça şahit olunan kahramanlıklardır. Çok ciddi sıkıntılar yaşamanıza rağmen içinden çıktığınız yüce milletimiz gibi vakur ve metin bir duruş sergileyerek ne kadar güçlü ve inançlı olduğunuzu gösterdiniz, göstermektesiniz."

Orgeneral Akar, gazilere hayatla olan bağlarını sımsıkı tutmalarını tavsiye ederek, "Hayattan kopmak yok, başta sizleri seven aileleriniz olmak üzere hepimizin milletçe sizlere ihtiyacı var. Çünkü sizler kahramanlık sayfalarımızın canlı şahitlerisiniz." diye konuştu.

TSK ve devletin şehit yakınları ile gazileri rahat ve güven içinde yaşatmak için gayret gösterdiğini ifade eden Akar, acıları paylaşarak azaltmaya, yaraları da olabildiğince sarmaya çalıştıklarını söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, konuşmasını, "Vatan sizlere minnettar ve daima minnettar kalacaktır." sözleriyle tamamladı.

19 Eylül Gaziler Günü - Orgeneral Akar (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Orgeneral Akar (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement