19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Burdur'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

19.05.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Burdur kent merkezindeki törende öğrenciler, vatandaşlar, protokol üyeleri ve siyasi partilerin temsilcileri Şeker Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Buradaki törende Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Öğrenciler 19 Mayıs konulu şiir ve kompozisyonlar ile Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya cevabını okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türk milletinin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu söyledi.

Binlerce şehit verilerek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet edildiğini belirten Sancar, "Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, kollamak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen vazifenizdir" dedi.

Burdur Valiliği önündeki alanda çeşitli spor karşılaşmaları gerçekleştirildi. Vali Hasan Kürklü öğrencilerle tenis maçı yaptı, Burdur Belediyesi Sanat Atölyesi'nce hazırlanan resim ve el sanatları sergisi, belediye salonunda açıldı.

Karamanlı

Karamanlı'daki kutlama programı Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muharrem Erkil, konuşmasında, 96 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temellerinin atıldığı 19 Mayıs'ta Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu, spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Kaymakam Sinan Aşcı, Karamanlı Garnizon Komutanı Tarran Güney, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bucak

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Karagöz törende, 19 Mayıs'ın "Yeniden doğuş" olduğunu ve bu tarihte "Kutlu yürüyüş"ün başladığını söyledi.

Törende resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, Bucak Garnizon Komutanı Salih Soydemir, Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement