19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Manyas, Bandırma ve Sındırgı ilçelerinde kutlandı.

19.05.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Manyas, Bandırma ve Sındırgı ilçelerinde kutlandı.

Manyas'ta Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Kudret Egen'in çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Egen, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlere sevgi, hoşgörü, barış anlayışı içinde birlik ve beraberlik mesajında bulundu.

Konuşmanın ardından öğrenciler, günün anlam ve önemini içeren şiirler okudu, Manyas Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Bandırma kutlamaları

Cumhuriyet Alanı'nda İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu,  İstiklal Marşı okundu.

İlçe Kaymakamı Ali Mantı, tarihi öğrenmek için doğru kaynaklardan bilgi alınması gerektiğini dile getirerek, "Milletler tarihlerini yalan yanlış öğrenirlerse, gelecekte büyük sıkıntılar doğar. Öğle zamanlar geldi ki, adeta tarihe düşman bir nesil yetiştirilmeye çalışıldı. Geçmişte bu ülke için canını seve seve veren büyüklerimizi atalarımızı hayırla yad edelim. Birbirimizle çekişmeyelim, didişmeyelim, birlik ve beraberlik içinde olalım" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ile Gençliğin Atatürk'e Cevabı'nı okudu.

Sındırgı kutlamaları

Balıkesir Caddesi'nden yürüyüş eşliğinde başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Mesleki Teknik Eğitim Merkezi bahçesinde halk oyunları, step ve ritm gösterisiyle süren etkinlikler, hafta boyunca yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement