19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Tekirdağ'da Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Tekirdağ'da Törenle Kutlandı

19 Mayıs Atatürk\'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Tekirdağ\'da Törenle Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Tekirdağ’da düzenlenen törenle kutlandı.

19.05.2015 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Tekirdağ'da düzenlenen törenle kutlandı.

Gençlik ve Spor Tekirdağ İl Müdürlüğü'nün düzenlediği törene, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şerif Çetin, MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tekirdağ Valiliği önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalar, Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa sahil dolgu alanında devam etti.

Sahil dolgu alanında yapılan kutlamalarda konuşan Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hazan Kadir Kardaş, "Bugün milletimizin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ulaştığı kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs 1919'un 96'ıncı yıl dönümünde hepinizi en içten saygı ve selamlarımla kutluyorum. Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da bilen toplum, ilelebet yaşama hakkına sahiptir. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk yapmış olduğu çalışmalarla, gerçekleştirdiği kongreleriyle Kurtuluş Savaşı'nı ona inan milletiyle birlikte sürdürmüş ve bu zaferin devam etmesi, kalkınması, gençlere güveniyle bugünü siz gençlere armağan etmiştir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak siz gençler her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelerek, birlik içinde hareket edip Türkiye'yi daha güçlü bir ülke haline getireceğinize inancımız tamdır. Biliyoruz ki siz gençler Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız" dedi.

Sahil dolgu alanındaki kutlamalara Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen katıldı. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'na Türk Bayrağı ve çiçek takdim edildi.

Halk oyunları ekiplerinin sahne gösterisi, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan judo gösterisiyle devam eden program, Moğolistan Jimnastik Takımının sahne gösterisiyle ve Hava Akrobasi Gösterisiyle sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Tekirdağ'da Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement