19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

19.05.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Hükümet Konağı Meydanı'nda Atatürk anıtına Kulp İlçe Milli Eğitim  Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları tarafından çelenk sunulmasının ardından program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Kapalı spor salonunda düzenlenen program ise, Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Aydın Kutlu'nun halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kulp Çok programlı Anadolu lisesi Tarih Öğretmeni Meryem Çiçek, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Çiçek, "19 mayıs 1919 Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basışının yıl dönümüdür. Fakat bu tarih bir yolculuğun pekiştirdiği çok daha uzun, zorlu ve önemli bir yolculuğun başlangıcıdır. İşte bu nedenle belki de anladığımız pek çok tarih içinde en önemlisi budur. Çünkü, bu gün kurtuluş mücadelesinin ilk adımı atılmıştır.  Biz biliyoruz ki,  en uzun yolculuklar bile  o ilk adımla başlamıştır" dedi.

Öğrencilerin, günün anlam ve önemine ilişkin şiir okuduğu ve gösteri sergilediği program, çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement