19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk\'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları

Haber / Kamera: Enver ALAS, İstanbulDHA '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda kutlama programı düzenlendi.

19.05.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber/ Kamera: Enver ALAS, İstanbulDHA

'19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda kutlama programı düzenlendi. Programa İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Gençlik Hizmetleri, Spor Müdürü İbrahim İlhami Koç, İstanbul'un çeşitli okullarından gelen öğrenciler katıldı.

FOLKLOR GÖSTERİLERİ İZLEYİCİLERDEN ALKIŞ ALDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Aşık Veysel Güzel sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro tarafından 'Gençlik' ve 'İzmir Marşı' seslendirildi. Hüseyin Kalkavan Anadolu Lisesi Halk oyunu ekibi ile Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Kafkas Kartalları Gençlik ve Spor Merkezi tarafından folklor gösterileri gerçekleştirildi.

Program Sultanbeyli Belediyesi Spor Kulübü Genç Güreş Takımı sporcularının 'akrobasi ve jimnastik gösterileriyle devam etti.

"VATAN SEVGİSİNDEN İHLAM ALMIŞTIR"

Programda bir konuşan İbrahim İlhami Koç, "Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışı varlığımızı güçlendiren umutlarımızı canlandıran yolumuzu aydınlatan Cumhuriyet tarihimiz adına bir milattır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkenin içinde bulunduğu şartlar altında istiklal mücadelesini başlatmak yeni bir devletin kuruluşu yolunda ilk adımı atmak amacıyla yola çıkarken milletin bağımsızlık inancından ve vatan sevgisinden ilham almıştır" dedi.

DERECEYE GİRENLEN ÖDÜLLERİNİ ALDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve ecdada mektuplar kategorilerinde dereceye girenlere hediyeleri verildi. 1. olanlar hediyelerini Vali Şahin, 2. olanlar Orgeneral Salih Zeki Çolak, 3.'ler ise Göksel Gümüşdağ'dan hediyelerini aldı. Kompozisyon dalında birinci olan Üsküdar Özel Biltek Lisesi öğrencisi Elif Çelikkaya ile şiir dalında birinci olan Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi öğrencisi Şule Pire eserlerini okudular.

VASİP ŞAHİN, "BİZ 19 MAYIS'LARI GÜNEŞ ALTINDA KUTLUYORDUK"

Programın ardından çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Vasip Şahin, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'mızı tebrik ediyorum. Gençlerimiz çok güzel programlar hazırlamış. Gençlerimizin hazırladıkları şiirler, komposizyonlar, hissederek yazmışlar, bu nedenle hepsini tebrik ediyorum" diye konuştu. Bir basın mensubunun "Unutamadığız bir 19 Mayıs bayramınız var mı?" şeklindeki sorusuna Şahin, "Biz 19 Mayısları güneş altında kutluyorduk. Şimdi zannediyorum çocuklarımız daha rahat ortamlarda bayramlarını kutluyorlar. Hep birlikte neşe içinde bayramlarımızı eskiden olduğu gibi coşkuyla kutluyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.


Advertisement