19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı.

19.05.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı.

Kızıltepe Kaymakamlık binası önünde düzenlenen törende, Atatürk anıtına çelenk sunulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Program, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, vatandaş, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Süleyman Solhan İmam Hatip Lisesi'nde devam etti.

Törende konuşan Kızıltepe İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Mahmut Akdağ, "19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı'nı O'na inanan milleti ile birlikte sürdürmüş. Kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceksiniz" şeklinde konuştu.

Kutlamalar, öğrencilerin spor ve folklor gösterileri, müzik ve şiir dinletisi ile devam etti.

Tören, çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda ve Kaymakamlık kupasında dereceye giren öğrenci ve takımlara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement