19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kahramanmaraş ve ilçelerinde tören düzenlendi.

19.05.2016 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kahramanmaraş ve ilçelerinde tören düzenlendi.

Elbistan ilçesindeki tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Cengizhan Firik'in, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Törende. saygı duruşunda bulunulmasının ardından Gençlik Merkezi İşaret Dili Kursu öğrencileri tarafından İstiklal Marşı okundu.

İlçe merkezindeki Uzun Çarşı içerisinde Gençlik Merkezi resim kursu öğrencilerinin hazırlamış olduğu sergisinin açılışı yapıldı.

Andırın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Andırın ilçesinde tören düzenlendi.

Tören, Andırın Spor Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Andırın Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Halil İbrahim Doğan, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919'da Türk milletinin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gün olduğunu belirtti.

1919'da Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başardığı milli bağımsızlığın, bütün unsurlarıyla özgürce yaşanılan vatan topraklarını insanlara miras bıraktığını ifade eden Doğan, "Bizlere düşen görev bu topraklar üzerinde yaşamanın gereklerini yerine getirmektir. Milletimizi, her karışı şehit kanlarıyla sulanmış vatanımızda yaşanılacak, günler beklemektedir." dedi.

Öğrencilerin günle ilgili şiirlerini okumalarından sonra, "Yeteneğimle Ecdada Gidiyorum" projesi kapsamında eğitim alan öğrencilerin sportif gösterilerini sundu, folklor gösterileri yapıldı.

Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen, mahallelerarası futbol turnuvası ve öğrenciler arasında düzenlenen masa tenisi turnuvasında, dereceye giren takım ve öğrencilerin kupaları Kaymakam Mustafa Maslak, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan ve Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önsel tarafından verildi.

Törene, daire amirleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Afşin

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Afşin ilçesinde tören düzenlendi.

Tören, Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan'ın Hükümet Konağı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program sentetik çim sahada devam etti.

Arslan, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu'ya elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 97.yıl dönümünün kutlandığını söyledi.

19 Mayıs'ın gelecek gençlik anlamına geldiğini dile getiren Arslan, "19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin şahlanışının, özgürlüğünü canından aziz bilmenin, yapısında bir başkasına boyun eğme düşüncesinin bile olmadığının, gururlu ve onurlu Türk milletinin dünyaya haykırışıdır. Siz gençlerimiz, Türk'e istiklal aşkını veren Fatihlerin, Yavuzların, Alparslanların ve Sütçü İmamların soyundansınız. Atalarımızın soyunda, edep vardır, güzel ahlak vardır, iman vardır, vatan, bayrak ve ezan sevgisi vardır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Wushu Takımı ve Güreş Takımı ile halk oyunu gösterilerinin ardından Eshab-ı Kehf koşusu, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, kamu ve kurum müdürleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri erkan ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Pazarcık

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Pazarcık ilçesinde tören düzenlendi.

Tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaprak Bozdağ'ın Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nde (METEM) devam etti.

METEM Müdürü Mehmet Yavuzatmaca, yaptığı konuşmada, gençlerin bayramını kutladı.

Vazgeçilmez güç kaynağının millet iradesi olduğunu ifade eden Yavuzatmaca, "Bunun yaşatılması için hepimize özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma kültürü ortamı içerisinde üstesinden gelinmeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekiyor." dedi.

Törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, bale gösterisi yapıldı.

Daha sonra spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Mehmet Boztepe, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Uğur Bucak, Belediye Başkan Vekili Kemal Kozaklı, İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş tarafından verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement