19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

19.05.2016 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Konuk mesajında 19 Mayıs'ın millet olarak son sözü söyleyerek tarihin akışına yön vermek için yeni ve daha büyük, daha kalabalık, millet olarak tek vücut olunan kararlı, ihtişamlı, inançlı, hedefi belli, istiklaline kast edilenlerin, istiklal ve istikbal için çıktığı yolculuğun başlangıcı olduğunu belirtti.

19 Mayıs 1919 tarihinin millet hafızasına silinmemek üzere nakşettilen özel bir tarih olduğunu ifade eden Konuk, "Onlarca yıl, onlarca cephede yorgun düşmüş milletimiz kendisine dayatılan şartlara da, karşısındaki güce de boyun eğmeyeceğini Samsun'dan başlayan süreçle ilan etmiştir. Tüm unsurlarıyla bir ve bütün olarak ata yurdunda hür, bağımsız ve egemen bir millet olarak tarih yolculuğuna devam etmek için verdiği mücadeleyi zaferle taçlandırmıştır." ifadelerini kullandı.

"Bizim milletimiz için 19 Mayıslar sadece bir deniz yolculuğunun karaya ayak basılmasıyla sonuçlanan kuru bir kavuşmadan, o kavuşmanın yıldönümünden ibaret değildir" diyen Konuk, şunları kaydetti:

"19 Mayıs'ın millet hafızasına nakşettiği aynı irade, aynı kararlılık ve aynı mana bütünlüğü bugün de bu topraklarda dipdiri ve canlıdır. İstiklalin anlamını biliyoruz ve nasıl korunacağının da tam idrakindeyiz. Üzerimize düşeni dün olduğu gibi bugün de eksiksiz yerine getiriyor, yarınlarda da aynı mücadeleyi sürdürme kararlılığımızı muhafaza ediyoruz. 19 Mayıs 1919'da başlayan yolculuğun sonucunda elde ettiğimiz kazanımlarımızın hem muhafazasının, hem de daha ileriye taşınmasının gençliğin enerjisi ve dinamizmiyle mümkün olduğuna, onların enerji ve yetenekleri ile kabiliyetlerine yapılacak her yatırımın 19 Mayıs ruhunun gereği olduğuna inanıyoruz. Şuur, idrak ve nitelikleri ile gurur kaynağımız olan ve en büyük zenginliğimiz olarak gördüğümüz, cumhuriyetimizi yaşatma ve yüceltme mesuliyetini tevdi ettiğimiz, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement