19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Diyarbakır'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

19.05.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

Ziya Gökalp Spor Salonu'ndan Valilik binası önüne kadar devam eden "Gençlik Yürüşü" ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı okundu.

Törende bir açılış konuşması yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, gençlerin, ülkenin kalkınmasının en temel dinamiği olduğunu belirterek, "Temelleri o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir." dedi.

Demir, "Bu günde vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta duran devletimiz gelen saldırılara karşı cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır." ifadelerini kullandı.

Törende, "Valilik Kupası" kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında 1'inci, 2'nci ve 3'üncü olan takım oyuncularına ödülleri verildi.

Drone ile yapılan gösteride, Türk Bayrağı göklerde dalgalandırıldı.

Öğrenciler tarafından şiirler ile günün anlam ve önemine dair konuşmaların yapıldığı törende, Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde halk oyunları gösteri sundu.

Tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcuların jimnastik, tekvando ve karate gösterisiyle sona erdi.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy ile eşi Hülya Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cihan Aydın, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beğribey, 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darenderi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement