19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Elazığ, Mardin, Bingöl, Batman, Siirt ile Şırnak'ın bazı ilçelerinde törenlerle kutlandı.

19.05.2016 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Elazığ, Mardin, Bingöl, Batman, Siirt ile Şırnak'ın bazı ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Elazığ'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören İzzetpaşa Meydanı'nda başladı.

Törende Sağlık Bakanlığı tarafından 500 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, "Milli mücadelenin başladığı 19 Mayıs'ın milletimizin tarihinde çok önemli bir yeri vardır. Dolayısıyla 19 Mayısların gençlerimiz ve milletimiz tarafından kutlanması önemli." diye konuştu.

Daha sonra yetkililer, gençler ve vatandaşlar İzzetpaşa Meydanı'ndan öğretmenevine kadar yürüdü.

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sedat Acar'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından tören sona erdi.

MARDİN

Mardin'de Cumhuriyet Meydanı'ındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Gençler Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" sloganları atarak Atatürk Spor Salonu'na kadar yürüdü.

Burada da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, şiirler okundu, halk oyunları ekibi ile tekvando, karate ve wushu takımları gösteri sundu. Gençlerden oluşan müzik gurubu ise 3 dilde şarkılar söyledi.

Törene katılan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Yılmaz, çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verdi.

BİNGÖL

Bingöl'de kutlamalar, 49. Komando Tugay Komutanlığı tören alanında yapıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve yapılan konuşmalar ile devam eden törende, spor karşılaşmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Törene katılanlar, müzik öğretmenleri ve mahalli sanatçıların seslendirdiği Türkçe ve Zazaca parçalar eşliğinde halay çekip eğlendi.

BATMAN

Batman'da Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ekibi ile tekvando, karate ve wushu takımları gösteri yaptı. Batman Valiliği Gençlik Merkezi Müzik Gurubu da mini konser verdi.

Gazetecilere açıklama yapan Batman Valisi Azmi Çelik, ülkenin huzurunu bozmak isteyenler olduğunu belirterek, Türkiye'nin bugüne kadar bir çok zorluğun üstesinden geldiğini anımsattı. Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Maalesef içinde bulunduğumuz huzur ortamında, içinde bulunduğumuz gelişmişlik seviyesinden rahatsız olanlar, bu huzuru, bu ortamı bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama ülkemiz bu coğrafyada, sınırları içerisinde yaşayanlar ile birlikte büyük bir ülkedir. Buna bugüne kadar izin verilmediği gibi bugünden sonrada bu ortamın bozulmasına izin vermeyeceğiz."

SİİRT

Siirt'te Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören Cumhuriyet Meydanında başladı. Törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular gösteri sundu.

Daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından bin 300 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Törene Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da katıldı.

ŞIRNAK

Terör örgütü PKK üyelerine yönelik operasyonların devam ettiği Şırnak'ta törenler İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinde yapıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlerde spor müsabakaları yapıldı, dereceye girenlere ödüller dağıtıldı.

Törenlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı
    10:43 Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas'ın yollarına, İstanbul'a seyahat süresi otobüsle yaklaşık on dört saat sürerken 4 Mayıs'ta başlayacak olan aktarmasız Sivas-İstanbul seferi ile bu seyahat süresi yaklaşık yedi saate kadar düşecek.


Advertisement