19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : 19 Mayıs törenine katılan Türkmenler Türkmen gençleri geleneksel kaşık üzerinde yumurta taşımaları Halat çekme, çuval yarışı ve bilek güreşi yapmalarından detaylar ITC Milletvekili Aydın Maruf ile röportaj ITC, IKBY'nin Erbil kentinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı Irak Türkmen Cephesi (ITC) Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

19.05.2016 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

19 Mayıs törenine katılan Türkmenler

Türkmen gençleri geleneksel kaşık üzerinde yumurta taşımaları

Halat çekme, çuval yarışı ve bilek güreşi yapmalarından detaylar

ITC Milletvekili Aydın Maruf ile röportaj

ITC, IKBY'nin Erbil kentinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Erbil kent merkezinde yer alan Türkmen Evi'nde bir araya gelen Türkmen siyasi yetkililer ve gençler bayramı çeşitli yöresel oyunlarla kutlayarak, Türkiye'ye bağlılıklarını gösterdi.

ITC Milletvekili Aydın Maruf, kutlamaya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin kurucusu ve lideri Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasından dolayı bizim için önemlidir. Bugünden sonra Türkiye'de milli mücadele başlamıştır. Irak'taki Türkmenler de bu milli mücadelenin bir parçası olarak her yıl bu bayramı kutluyor." dedi.

Maruf, kutlamaya katılan bazı gençlerin Kerkük ve Telafer'den geldiğini söyledi.

Kutlamanın sonunda Türkmen gençler, kaşık üzerinde yumurta taşıma, halat çekme, çuval yarışı ve bilek güreşi yaparak eğlendi.

19 Mayıs Atatürk\'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement