19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı - Çankırı / Niğde / - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı - Çankırı / Niğde /

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : ÇANKIRI Törenden görüntüler İstiklal Marşı'nın işaret diliyle okunması Spor gösterilerinden detay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız'ın konuşması Bisiklet dağıtımından detay görüntü NİĞDE Saygı duruşu ve istiklal marşı Gençlik ve Spor İl Müdürü'nün konuşması Tekvando grubunda yer alan ve geçen yıl Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen polis memuru Okan Acar'ın 9 yaşındaki kardeşi Serkan Acar, ağabeyinin fotoğrafının bulunduğu tişörtüyle selam verip "Abim gibi bu vatan için benim de canım feda olsun" diye konuşması. Acar'ın Vali Necmeddin Kılıç'ı ve protokolü selamlaması Forklor ekibi gösterisi Asker kıyafetli çocuktan görüntüler AFAD ve UMKE gösterisi Mehteran Takımının gösterisi AFYONKARAHİSAR Tören alanından görüntüler Ellerinden Türk Bayrakları gösteriyi izleyenlerden görüntüler Protokolden görüntüler İstiklal Marşının okunması Folklar ekibinin gösterisi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı, Çankırı'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19.05.2016 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

ÇANKIRI

Törenden görüntüler

İstiklal Marşı'nın işaret diliyle okunması

Spor gösterilerinden detay

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız'ın konuşması

Bisiklet dağıtımından detay görüntü

NİĞDE

Saygı duruşu ve istiklal marşı

Gençlik ve Spor İl Müdürü'nün konuşması

Tekvando grubunda yer alan ve geçen yıl Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen polis memuru Okan Acar'ın 9 yaşındaki kardeşi Serkan Acar, ağabeyinin fotoğrafının bulunduğu tişörtüyle selam verip "Abim gibi bu vatan için benim de canım feda olsun" diye konuşması.

Acar'ın Vali Necmeddin Kılıç'ı ve protokolü selamlaması

Forklor ekibi gösterisi

Asker kıyafetli çocuktan görüntüler

AFAD ve UMKE gösterisi

Mehteran Takımının gösterisi

AFYONKARAHİSAR

Tören alanından görüntüler

Ellerinden Türk Bayrakları gösteriyi izleyenlerden görüntüler

Protokolden görüntüler

İstiklal Marşının okunması

Folklar ekibinin gösterisi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı, Çankırı'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Stadı'nda Gençlik Yürüyüşü ile başlayan kutlamalar, Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla devam etti.

Güneş İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Çankırı Gençlik Merkezi'ndeki işaret dili kursuna katılan gençler, İstiklal Marşı'nı işaret diliyle de okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, vatanın işgal edilerek milletin bağımsızlığına kastedildiği bir dönemde Atatürk tarafından yeniden başlatılan bağımsızlık mücadelesinin yıl dönümünü bir kez daha kutlamanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.

"Şunu hiçbir zaman unutmayın, korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikememiştir" diyen Yıldız, "Tarih, zalimleri değil kahramanları ve cesurları hatırlar ve hayırla yad eder. Gençler, sizler çok büyük bir medeniyetin, köklü bir kültürün ve kadim bir tarihin mensuplarısınız. Çanakkale'de 19 Mayıs'ta destan yazan bir milletin evlatlarısınız. Sizler büyük bir devletin güçlü bir ülkenin Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarısınız." dedi.

Spor gösterilerinin ardından günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okundu.

Halk Sağlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Toplumda fiziksel aktivitelerin artırılması" projesi kapsamında başarılı öğrencilere 35 bisiklet dağıtıldı.

Çankırı'daki tarımsal çalışmaları yerinde izlemek için gelen Sudanlı bazı mühendisler de törenleri izledi.

Programa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ile kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

NİĞDE

Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, belediye önündeki etkinlikte yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın bir milletin yeniden diriliş destanının sarsılmaz hatırası olduğunu söyledi.

Daha sonra öğrenciler şiirler okudu, gösteriler sundu.

Tekvando grubunda yer alan ve geçen yıl Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen polis memuru Okan Acar'ın 9 yaşındaki kardeşi Serkan Acar, ağabeyinin fotoğrafının bulunduğu tişörtüyle selam verip "Abim gibi bu vatan için benim de canım feda olsun." dedi.

Etkinliğe, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar'ın Sandıklı ve Dinar ilçelerinde tören düzenlendi.

Sandıklı Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan programda, ilçe protokol üyeleri Sandıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter takımı eşliğinde "Gençlik Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Yürüyüş sonrası tören alanına gelen, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Muhittin Bilgiç ve Belediye Başkanı Mustafa Çöl, tören alanında halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

İlçede çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları takdim edildi.

Halk oyunları, şiirler ve kompozisyonların okunmasıyla program sona erdi.

Dinar

Dinar Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Dinar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin bırakılmasıyla başlayan kutlama programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Dinar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Doğan Çakır, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan başlayan bağımsızlık hareketinin, birlik ve dayanışma ruhuyla birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılıp milli mücadelemizin zaferle sonuçlandığını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün istiklal mücadelesinin ateşini milletten aldığı destekle 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktığını belirten Çakır, şunları kaydetti:

"Dönemin en zor zamanlarında azim, inanç, fedakarlık ve gönül birliğiyle ülkemizi işgal eden düşmanlara karşı milletçe durulmuş ve tarihte eşine az rastlanır bir destan yazılarak, bir millet küllerinden yeniden doğmuştur. Nice şehitlerin ve gazilerin üstün fedakarlıklarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizden aldığımız bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak hepimizin görev ve sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, tüm gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum."

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Güreş müsabakalarının da yapıldığı kutlama programında Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından folklor gösterileri sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı - Çankırı / Niğde / - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement