19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.05.2016 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Memiş, mesajında, 19 Mayıs 1919'un Türk milletinin onur mücadelesi kabul ettiği tarih olduğunu belirterek, "Bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, fedakarlık, kahramanlık ve şerefle dolu tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı hareketinin başlatılarak aziz milletimizden alınan destekle bağımsızlık meşalesinin yakıldığı Gazi Mustafa Kemal'in Samsuna çıkışının 97. yıl dönümünü heyecanla kutluyoruz." ifadesini kullandı.

Rektör Coşkun da 19 Mayıs'ın milli hafıza için çok önemli bir gün olduğunu vurguladı. Coşkun, 19 Mayıs 1919'da canlanan milli ruhun Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Onun için milletimiz, özellikle gençlerimiz, 19 Mayıs ruhuyla birlikte, diğer bir deyişle istiklalimize ve istikbalimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaktır. Çünkü Türkiye'nin istikbali, milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. Gençlerimizin kendilerini her türlü istismardan korumaları, her geçen gün büyük bir hızla değişen ve dönüşen dünyayı takip etmeleri, milli değerlerimize bağlı, bilinçli ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmeleri, istiklalimiz, istikbalimiz ve istikrarımız bakımından hayati bir öneme sahiptir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement