19 Ülkeden Öğrenciler Altındağ'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

19 Ülkeden Öğrenciler Altındağ'da Buluştu

19 Ülkeden Öğrenciler Altındağ\'da Buluştu

Altındağ, Türkiye Belediyeler Birliğinin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen 19 ülkeden öğrencileri ağırladı.

28.08.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altındağ, Türkiye Belediyeler Birliğinin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 19 ülkeden öğrencileri ağırladı.

Yerli ve yabancı heyetlerin uğramadan geçmediği Altındağ, 19 ülkeden öğrencileri bir araya getirdi. Türkiye Belediyeler Birliğinin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen çeşitli üniversitelerin hukuk, ekonomi, mühendislik, mimarlık, şehir planlama, sosyoloji, iletişim ve bilgi teknolojileri alanlarında eğitim gören 50 öğrenci, Altındağ Belediyesinin misafiri oldu.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Misafir öğrencilere, bu zamana kadar Altındağ'da gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verildi. Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Irak, Karadağ, Kazakistan, Kosova, Lübnan, Makedonya, Malezya, Pakistan, Romanya, Ürdün, Filistin, Kırgızistan ve Fas'tan gelen öğrencilerin bulunduğu heyet, Uluslararası Staj Programı (Local İnternational) kapsamında Altındağ Belediyesinin tecrübelerinden faydalandı.

Altındağ Belediyesinin kısa süre içinde ilçeye kazandırdıkları hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, gerçekleştirilen restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarına hayran kaldı. Yapılan sunumda öğrenciler, Altındağ'ın eski ve yeni halini görme fırsatı buldu. Öğrenciler, kentsel dönüşüm projeleriyle bambaşka bir görünüme kavuşan Altındağ karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

İKİNCİ DURAK ALTINKÖY

Öğrenciler daha sonra Türkiye'nin ilk açık hava köy müzesi Altınköy'ü gezdi. Altınköy'ün ahşap evleri, doğal hayatı ve geleneksel köy hayatının birebir yaşatıldığı doğal atmosferine hayran kalan heyet, Altındağ Belediyesini ve Başkan Tiryaki'yi gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan dolayı tebrik etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 19 Ülkeden Öğrenciler Altındağ'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement