Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katıldığı Sahne Gösterinde Duygu Dolu Anlar - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katıldığı Sahne Gösterinde Duygu Dolu Anlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen "1915 Bir Hilal Uğruna" sahne gösterisi nefes kesti. Duygu dolu anların yaşandığı geceye Arif Nihat Asya'nın "Dua" şiiri damgası vurdu.

18.03.2016 00:04  Güncelleme: 00:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ATO Congresium'da gerçekleştirilen "1915 Bir Hilal Uğruna" sahne gösterisi nefes kesti. Devletin zirvesinin katıldığı geceye, dev Türk bayrağının başında nöbet tutan askerin görüntüleri eşliğinde seslendirilen Arif Nihat Asya'nın "Dua" şiiri damgası vurdu.



DEVLETİN ZİRVESİ TÖRENDE BULUŞTU

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan "1915 Bir Hilal Uğruna" eseri özel gösterimine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve eşi Şule Akar, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Lütfi Elvan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve eşi Şule Özdin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve diğer davetliler katıldı.



ÇANAKKALE DESTANI CANLANDIRILDI

Program, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salondaki yerini almasının ardından başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından özel gösterime geçildi. Müziğin, dansın, tiyatral unsurların, edebiyatın, ışık ve görselliğin harmanlanmasıyla ortaya konulan özel gösterimde, 300 metrekare led ekran üzerine yansıtılan görüntüler eşliğinde Çanakkale Destanı'nın öyküsü izleyicilere anlatıldı. 250 oyuncu, 65 dakikalık filmde Çanakkale Destanı'nı canlandırdı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Çanakkale Savaşı sırasında taarruz öncesi savaş alanında toplu namaz kılan askerlerin canlandırıldığı bölümde duygulu anlar yaşandı. Etkinlik kapsamında Mehteran Takımı da sahne aldı.



GECEYE DAMGASINI VURAN 'DUA'

Çanakkale şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı sinevizon gösteriminin şiir dinletisi eşlinde sunulduğu bölümde ise duygu dolu anlar yaşandı. Dev Türk bayrağının başında nöbet tutan askerin görüntüleri eşliğinde seslendirilen Arif Nihat Asya'nın "Dua" şiiri geceye damgasını vurdu. Seyit Onbaşı'nın, 215 kilo ağırlığındaki top mermisini sırtlayarak İngiliz zırhlısını batırdığı anların yansıtılması izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.

Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan programın sonunda davetlilere kırmızı gül dağıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından kısa bir konuşma yaptı.



"ESERİ YAŞADINIZ, SANAL DEĞİLDİ, ÇOK DOĞALDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın '1915 Bir Hilal Uğruna' eserini gerçekten uzun bir uğraştan sonra değerli sanat yönetmenimizin de gayretleriyle bakanımızın buradaki heyecanını, aşkını başından itibaren takip ettim, biliyorum. Bu şekilde ortaya koymaları bizlere çok duygulu anlar yaşattı hatta az önce bir hafta Ankara'da devam etse diye düşündüm, sadece yarın akşam tekrar sergilenecek. Fakat bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Eseri yaşadınız, sanal değildi, çok doğaldı, bundan dolayı ayrıca kutluyorum, tebrik ediyorum" dedi.

Yarın Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümü olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "1915'te ecdadımızın orada, yedi düvele karşı nasıl bir mücadele sergilediğinin en somut örneği oldu genç kuşaklar, hele hele bugünün nesillerinin işte orada lise mezunu yavrularımızın o savaşta nasıl yer aldıkları, rol aldıkları çok önemli. Bundan dolayı bu eseri inşallah devam ettirmemizde fayda olacak. Değişikliklere gideceklerini Sayın Bakan bana ayrıca söylediler, bu da ayrı bir bizim için bereketine, neticesine inandığım bir düşünce. Bundan dolayı tüm kalbimle tekrar tekrar tebrik ediyorum. Bu başarının farklı eserlerle de devamını diliyorum. Başarılarınızın devam dileğiyle" ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın Katıldığı Sahne Gösterinde Duygu Dolu Anlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katıldığı Sahne Gösterinde Duygu Dolu Anlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • yibo: EYY MÜSLÜMAN ANADOLU HALKI ...BAKIN NE DİYOR PEYGAMBER DAMADI YİĞİT HZ. ALİ ( r.a ) BU HAYATTA HERŞEYİ AFFEDİN AMA , VATANINIZA İHANET EDEN HAİNLERİ ASLA AFFETMEYİN... 0 0 Yanıtla
  • sebahattin senturk: dunya lideri diye buna denir 0 0 Yanıtla
  • bülent üstüngör: Yorumlar görünmüyor ki yorum yapayım 0 0 Yanıtla

Advertisement