1915 Bir Hilal Uğruna" Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

1915 Bir Hilal Uğruna" Yoğun İlgi Gördü

1915 Bir Hilal Uğruna" Yoğun İlgi Gördü

Çanakkale Savaşları’nda ölen Anzak askeri Harry ile Eceabatlı Adil’in semaya yükselirken yaptıkları sohbeti anlatan ‘1915 Bir Hilal Uğruna’ adlı oyun, Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

15.04.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşları'nda ölen Anzak askeri Harry ile Eceabatlı Adil'in semaya yükselirken yaptıkları sohbeti anlatan '1915 Bir Hilal Uğruna' adlı oyun, Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılında sahneye konulmasıyla ayrı bir önem taşıyan '1915 Bir Hilal Uğruna' adlı oyun, Ankara Ticaret Odası Congresium'da seyirciyle buluştu. Sanatsal ve görsel birçok unsurun harmanlandığı ve yürekleri burkan bir destanın öyküsünün anlatıldığı eser, seyircilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Yer bulamayan birçok seyirci oyunu izleyemeden salondan ayrılmak zorunda kaldı. Gösteriyi Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un yanı sıra Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Sefer Yılmaz ile 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin İyidil de izledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı sanatsal birimlerin öncülüğünde hazırlanan gösteriye, Genelkurmay Başkanlığı, 4. Kolordu Komutanlığı, Kara Harp Okulu Komutanlığı, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı da katkıda bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1915 Bir Hilal Uğruna' Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement