1982 Anayasası'nın Mimarlarından Gökçe, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

1982 Anayasası'nın Mimarlarından Gökçe, Son Yolculuğuna Uğurlandı

1982 Anayasası\'nın Mimarlarından Gökçe, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Danışma Meclisi üyeliği yapan ve 1982 Anayasası'nın mimarlarından olan Abbas Gökçe'nin cenazesi, Üsküdar'da toprağa verildi.

22.12.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danışma Meclisi üyeliği yapan ve 1982 Anayasası'nın mimarlarından olan Abbas Gökçe, son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir kanser tedavisi gördüğü özel hastanede 87 yaşında hayatını kaybeden Gökçe için öğle vakti Şakirin Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törende, Gökçe'nin oğulları Kürşat ve Murat Gökçe taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, eski bakanlardan Nevzat Ayaz, Gökçe'nin Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden arkadaşları ile yakınları katıldı.

Gökçe'nin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, öğle vakti kılınan namazın ardından, tören mangasınca bir süre taşındıktan sonra Seyitahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Danıştay Başkanlığı'nın da çelenk gönderdiği görüldü.

Tören öncesi, konuşan Nevzat Ayaz, Abbas Gökçe ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 4 yıl beraber okuduklarını ve 1954'te mezun olduklarını söyledi.

Gökçe'nin daha sonra o adli teşkilatta çalıştığını kendisinin de bakanlık yaptığını anlatan Ayaz, şunları söyledi:

"Hukuk fakültesi mezunları olarak devamlı olarak İstanbul'da toplantılar yapıyorduk. Bu toplantılarımızda rahmetli, devamlı hazır bulunuyordu. Kendisi çok kısa aralarla da kitap çıkarırdı. Allah rahmet eylesin. Son derece değerli, kıymetli bir arkadaşımızdı. Memlekete büyük hizmetleri vardı. Dostlukları çok güçlüydü. Kendisini rahmetle anıyoruz."

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu da Gökçe'nin Azerbaycan'a çok büyük hizmetler yaptığını belirterek, "Bizim haklarımız için çok çalıştı. Azerbaycan'ı müstakil görme arzusu vardı. Mekanı cennet olsun" dedi.

Oğlu Murat Gökçe de babasının bu ülkenin yetiştirdiği değerlerden birisi olduğunu belirterek, "Allah'a şükür şu an alnımız ak başımız dik bir şekilde uğurluyoruz. Allah rahmet Eylesin" diye konuştu.

Abbas Gökçe

Kars'ta, 1927'de doğan Abbas Gökçe, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini bu kentte tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1954'te mezun olan Gökçe, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü ile Paris Uluslararası Amme İdaresi Enstitüsü'nü bitirerek, Fransız Danıştayı'nda staj yaptı.

Gökçe, 1959 ile 1965 yılları arasında Erciş ve Ünye hakimliklerinde bulundu, 1965'te Danıştay'a tetkik hakimi olarak girdi, daha sonra Danıştay ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeliği yaptı.

Abbas Gökçe, Danıştay ve YSK üyesiyken 1981'de Kars'tan Danışma Meclisi üyeliğine seçildi.

Danışma Meclisi'nde Anayasa Komisyonu üyeliği yapan Gökçe, 1982 Anayasası'nın mimarlarındandı.

Hukuki eserlerinin yanında şiir, anı ve fıkra kitapları da bulunan Gökçe'nin, Milliyet gazetesinin "Düşünenlerin Düşünceleri" köşesinde uzun yıllar yazıları yayımlandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1982 Anayasası'nın Mimarlarından Gökçe, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement