1994'te 38 Köylünün Öldüğü 'Hava Operasyonu' Soruşturmasında, 'Zaman Aşımı' ve 'Takipsizlik' - Son Dakika
Güncel

1994'te 38 Köylünün Öldüğü 'Hava Operasyonu' Soruşturmasında, 'Zaman Aşımı' ve 'Takipsizlik'

1994\'te 38 Köylünün Öldüğü \'Hava Operasyonu\' Soruşturmasında, \'Zaman Aşımı\' ve \'Takipsizlik\'

1)köylülerden TEPKİ Kuşkonar ile Koçağılı Köyü'nün 26 Mart 1994 yılında savaş uçaklarınca bombalaması sonucu 38 kişinin ölümü ile ilgili soruşturmayı yürüten Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, aradan 20 yıl geçtiği için, dosyanın zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle takipsizlik kararı vermesi her iki köyde tepkiye yolaçtı.

17.04.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)köylülerden TEPKİ

Kuşkonar ile Koçağılı Köyü'nün 26 Mart 1994 yılında savaş uçaklarınca bombalaması sonucu 38 kişinin ölümü ile ilgili soruşturmayı yürüten Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, aradan 20 yıl geçtiği için, dosyanın zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle takipsizlik kararı vermesi her iki köyde tepkiye yolaçtı. O dönemde 14 kişinin yaşamını yitirdiği Koçağılı Köylüleri, bombardımandan geriye kalan bomba parçalarını elelerine alarak, davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Köylülerden Mehmet Bekçi, 20 yıl önce yaşanan olayı anlatarak, "Hayvanlarımız, kediler, tavukların hepsi öldü. Akrabalarımı kaybettim. Bizi vuranların cezalandırılmasını istiyoruz. Biz para için istemiyoruz. Bizi vuranların, bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. Biz davamızı para için açmadık. Davamızın faillerinin bulunmasını istiyoruz ve sonuna kadarda bu davanın takipçisi olacağız" dedi. Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan ve bombardımanda annesi ve bir çok yakınını kaybettiğini belirten Mehmet Bengi, "Annem, üvey annem, iki yeğenimi o olayda kaybettim. Bizim köyde 14 insanımızı kaybettik. Annem ve üvey annemi kaybettim. İki yeğenimi kaybettim. Yani yakınlarımızla birlikte bizim evde 5 kişi hayatını kaybetti. Davamızı hiç bırakmayacağız. İnsanlarımız için davamızı sürdüreceğiz. Bir insanımızı Türkiye'nin hepsine değiştirmem. Çocuğumu, annemi bu memleketin hepsine değiştirmem. Biz para istemiyoruz. Bize bunu yapan insanların kim olduğunu öğrenmek istiyoruz. Devletin bunları bulup cezalandırmasını istiyoruz. Ne biz, ne de avukatımız, davamızın peşini bırakmayacağız. Sağ kaldığımız sürece ve çocuklarımız dahi bunun peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1994'te 38 Köylünün Öldüğü 'Hava Operasyonu' Soruşturmasında, 'Zaman Aşımı' ve 'Takipsizlik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement