1başkonsolos Yorulmazlar Herkesten Eğitime Tam Destek İstedi - Son Dakika
Güncel

1başkonsolos Yorulmazlar Herkesten Eğitime Tam Destek İstedi

1başkonsolos Yorulmazlar Herkesten Eğitime Tam Destek İstedi

İngiltere'de Thames nehri kenarında yaptığı Türk festivalleriyle yıllarca Türkiye'nin Londra'da tanıtımında büyük katkıları olan Turkish Forum UK ve etkin sivil toplum örgütlerinden Genç Türkler Kulübü'nün ortaklaşa Southgate'de düzenlediği Yılsonu Kahvaltısı'nda konuşan Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, herkesin eğitime tam destek vermesini istedi.

15.12.2014 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de Thames nehri kenarında yaptığı Türk festivalleriyle yıllarca Türkiye'nin Londra'da tanıtımında büyük katkıları olan Turkish Forum UK ve etkin sivil toplum örgütlerinden Genç Türkler Kulübü'nün ortaklaşa Southgate'de düzenlediği Yılsonu Kahvaltısı'nda konuşan Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, herkesin eğitime tam destek vermesini istedi.

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Kur.Alb. Ömer Özkan, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz'ın hazır bulunduğu geleneksel yılsonu kahvaltısı, Kuzey Londra'nın lüks semtlerinden Southgate'deki Osidge Arms'da gerçekleşti.

Başkonsolos Yorulmazlar, kahvaltıdan sonra Genç Türklerin hafta sonu okulunu da gezdi ve şu mesajı verdi: 'Olabildiğince eğitim kurumlarına hem maddi, hem manevi anlamda destek versinler. Çocuklarının eğitim konusuna daha büyük özen göstersinler. Çocuklarımız bizim geleceğimiz '

Kahvaltıya katılan Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Genç Türkler Kulübünün hafta sonu okulunu gezerken, eğitimin önemine dikkati çekti. Yorulmazlar, 'Toplumumuzdan ricam, olabildiğince eğitim kurumlarına hem maddi, hem manevi destek versinler. Çocuklarımızın eğitim konusuna daha büyük özen göstersinler. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Özellikle ailelerimizin baş tacı kadınlarımızın ailelerinin eğitimi konusunda daha önemli rol oynamasını, çocuklarını desteklemeleri, eğitim kurumları ile faaliyetlerini takip etmeleri çok büyük önem taşıyor' dedi.

İşadamı Özkan Özel'e ait Osidge Arms'da gerçekleşen yılsonu kahvaltısına, T.C Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, eşi Ayşegül Yorulmazlar, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Kur.Alb. Ömer Özkan,eşi Duygu Özkan, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz, Konsey Genel Sekreteri Ertuğrul Mehmet'in de aralarında bulunduğu 70'den fazla konuk katıldı.

Turkish Forum UK Başkanı Zeren Safa,Y.K üyeleri Nazif Akpınar, Münevver Kayıkçı, Şeref Aygünoğlu, Genç Türkler Kulübü Başkan Yardımcısı Özlem Bedeş, Y.K üyeleri Fidel Çulluoğlu, Selda Durmuş, Murat Mersinpınar, Nagehan Bartın'ın evsahipliği yaptığı kahvaltı sıcak bir ortamda geçti.

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Genç Türkler ve Turkish Forum UK'e kendilerini biraraya getirdiği için teşekkür ederek, Türklerin biraraya geldiği, buradaki sorunları, sıkıntıları, sevinçlerini yaşadığı her ortama katılmanın kendilerine mutluluk verdiğini belirtti, aralarında olmaktan sevinç duyduklarını söyledi. Başkonsolos, 'Umarız, varlığımız her anlamda güçlenecek. Bunun için çalışıyoruz. Ailecek geldik, ailecek sizlerle birlikteyiz. Bu organizasyonun devamını diliyorum. ' dedi.

'KÜTÜPHANEYE KİTAP BAĞIŞLAYIN'

Sıcak bir ortamda geçen ve geleneksel zengin Türk kahvaltısının sunulduğu ikramlardan sonra, Genç Türkler Kulübünün iki yıldır eğitim verdiği ' Meral ve Mehmet Edeş Türkevi'ne geçildi. Burada konuşan Genç Türkler Kulübü Başkan Yardımcısı Özlem Bedeş, 2 yıldır toplumunun 7'den 70'e öğrenmek isteyen her kesimine hizmet verdiklerini belirtti, 'İki yıldır Matematik, Türkçe, İngilizce, GCSE hazırlık, ailelere İngilizce, piyano dersleri veriyoruz. Küçük bir kütüphanemiz oluştu. Gönüllülerden bağış karşılığında oluşan kütüphanemizde, okuma alışkanlığını geliştirmeyi hedefliyoruz. Şu anda 9-10 yaşlarında 6 öğrencimiz var. Geçen yıl 17-19 yaş arası öğrencilerimiz de vardı. Kitaplığımızda öğrencilerimizin ilgisini çekenleri, okumak için veriyoruz.Arzu edenler, her tür Türkçe, İngilizce kitabı bağışlayabilirler. Haftanın bir günü, cumartesileri burasını tam gün açık tutmak istiyoruz. Böylece kitapların tanıtımı, verilmesini, okuma alışkanlığını yayabiliriz. Öğretmenlerimiz Sevinç Çağlar, Fatih Yağız, Ahmet Göl ve Sevda arkaşımıza candan teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

'İLK DEFA KİTAPTAN BAHSEDEN BİR KURULUŞLA KARŞILAŞTIM'

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar da evlerinde kullanmadıkları kitapları bağışlamak isteyenleri kütüphaneye bağışa davet ederken şunları söyledi;

'Bir yıldır İngiltere'deyim. İlk defa kitaptan bahseden bir kuruluşla karşı karşıya geldim. Bundan da büyük mutluluk duydum. Kitap benim için çok önemli. Türk toplumunun burada tutunabilmesi, güçlü olabilmesi için en önemli unsur eğitim. Eğitim alanında yapılan tüm davetleri destekleme konusunda kararlıyız. Toplumumuzun da bu konuda bir irade ortaya koyması, eğitim kurumlarına hem maddi, hem manevi anlamda destek vermeleri çok önem taşıyor.

Özellikle kadınlarımızın, ailelerimizin baş tacı olan kadınlarımızın ailelerinin eğitim konusunda daha önemli rol oynaması, çocuklarını desteklemeleri, eğitim kurumları ile faaliyetlerini takip etmeleri çok büyük önem taşıyor.

Toplumumuza mesajımız şu; Olabildiğince eğitim kurumlarına destek versinler. Çocuklarımızın eğitimi konusuna daha büyük özen göstersinler. Onlar bizim geleceğimiz. Ben bugün buraya geldiğiniz için size teşekkür ediyorum. Hepinizin kitap bağışlarını bekliyorum?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1başkonsolos Yorulmazlar Herkesten Eğitime Tam Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement